2015. május 19., 10:57
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Virágba borult a város az önkormányzat, a Városi Szolgáltató és a Szentendre Gyökerei Hagyományőrző Baráti Társaság ténykedése nyomán. Egész nyáron díszítenek majd a most kihelyezett muskátlik, a városháza, a Fő tér és a 11-es út megszokott helyszínein túl idén már Pannóniatelepen is.

A május közepi hétvégén a 11-es út 140 kandeláberére helyeztek ki muskátlikat, a Dunakorzó kereszteződésétől az Ady Endre út becsatlakozásáig oszloponként 6 cserép virág vidámítja az arra járókat.

20150516_120334A 11-es út virágosításáról tavaly döntött a képviselő-testület, idén először pedig már Pannóniatelep út menti oszlopai is virágba borultak. Itt 14 köroszlopot 3-3, 45 négyszögletes oszlopot 4-4 cserép virággal díszítettek.

A városháza ablakaiba negyven balkonláda muskátli került, a Dunakorzón 32 félkör alakú virágtartót helyeznek ki a napokban.

A Szentendre Gyökerei Hagyományőrző Baráti Társaság évek óta kezdeményezője és résztvevője a virágosításnak és más városszépítési akcióknak. Az önkormányzattal együtt céljuk, hogy a szentendreiek minél többen kedvet kapjanak saját környezetük szépítéséhez.