2017. december 14., 17:58
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kincső 2000-ben született, ötéves korában kezdett el lovagolni Tahitótfalun, Satu Hurme Lovas Sportiskolában. Eddigi legjobb eredményei: 2016-ban Országos Középiskolások Bajnokságán 1. hely, az ifjúsági magyar bajnokságon 3. hely. Ezt idén sikerült túlszárnyalnia: 2017 ifjúsági magyar bajnoka lett. Bár ez utóbbi a legnagyobb sikere, mégis a tavalyi harmadik helyre a legbüszkébb, mert magasabb korosztályban indult, ahol tapasztaltabb ellenfelekkel kellett megküzdenie, ráadásul fiatal, általa felkészített saját lovával versenyzett.

 

Hobbi szinten szülei és testvérei is lovagoltak, de talán ő szerette meg a legjobban a lovakat. Úgy érezte, hogy könnyen rájuk tud hangolódni, és szoros, szinte meghitt kapcsolat alakulhat ki ember és állat között. Megtanulta, hogy a lovakkal türelmesnek kell lenni, és semmiféle negatív érzést, stresszt vagy félelmet nem szabad magával vinni, mert azt a ló mindjárt megérzi. Nagyon fontosnak tartja, hogy teljes legyen a bizalom a ló és lovas között.
Az edzéseket nagyon komolyan veszi, hetente hat napot tölt a lovardában, e mellett heti két alkalommal kardioedzésekre is jár.
A Rákóczi iskola 11. osztályos tanulója. Még nem döntött a továbbtanulásról, de abban teljesen biztos, hogy a lovaglást nem hagyja abba. A versenysport még kérdéses, mert ez függ a további eredményeitől és az anyagiaktól is, ugyanis komoly költséget jelent a versenyekre való felkészülés, a ló tartása, szállítása, a versenydíj, a ruházat stb.
A tanulással eddig még mindig sikerült jól összehangolnia az edzéseket, a versenyeket. Fél évig magántanuló volt, de úgy érezte, az sem sokkal könnyebb, úgyhogy visszatért a hagyományos keretek közé.
Példaképe az edzője, Satu Hurme Kristiina, aki korábban szintén versenyzett, nagyon jó eredménnyel. Szereti és tiszteli őt erős egyénisége miatt, hogy egyedül felépítette a lovas iskolát, és emellett kiváló pedagógusnak tartja.