2018. július 11., 12:39
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Duna-parti Fehérházban került sor a város új beszerzésének, a mobil hernyótalpas lépcsőjárónak az ünnepélyes átadására, melyen részt vettek azok a munkatársak is, akik a jövőben kezelni fogják a járművet.

Gyürk Dorottya kulturális alpolgármester beszédét azzal kezdte, hogy bár lehet, hogy sokak számára ez a beruházás nem kapcsolódik a kultúrához, de ez nem így van, ugyanis a mozi közönségét is ki fogja szolgálni a lépcsőjáró. A P’Art Moziban működő filmklubok egyikének vezetője, Sergő András kerekes székes, és az ideiglenes rámpán való felvitele mindig problémát jelentett. „Ezzel a beruházással régi adósságát törleszti a város, egy régi álmunk valósul meg. A szerkezet nagy előnye, hogy mobil, így a város más intézményeiben is tudjuk használni” – mondta az alpolgármester.

Gyürk Dorottya mindjárt ki is próbálta a japán gyártmányú lépcsőjárót. Hamvas Béla (nem elírás!), a járművet forgalmazó cég ügyvezetője betolta a kerekes székkel együtt a járműbe, gyorsoldós rögzítővel fixálta, majd elindította az egy személy közreműködésével kényelmesen és biztonságosan irányítható szerkezetet, majd a kezelését bemutatta a polgármesteri hivatal, az ügyfélszolgálat és a P’Art Mozi munkatársainak is. Az akkumulátorral működő lépcsőjáró helye a Fehérházban lesz, szükség esetén innen szállítható át a város más helyszíneire.