2022. augusztus 31., 13:27
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium döntése alapján a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár elnyerte a Minősített Könyvtár címet, amelyet innentől kezdve öt éven át viselhet. A címet pályázat alapján ítélhetik oda azoknak a könyvtáraknak, amelyek intézkedéseket hoznak a minőségi működés érdekében, ennek köszönhetően kiemelkedően eredményesek, és az eredményességük folyamatosan javul.

A könyvtár munkatársai már hat évvel ezelőtt célként tűzték ki ennek a címnek a megszerzését. Az intézkedések között szerepelt a hatékony munkaszervezet kialakítása és a munkafolyamatok optimalizálása; a partnerkapcsolatok kiépítése más kulturális intézményekkel, civil szervezetekkel és üzleti szereplőkkel; innovatív projektek indítása; családbarát intézkedések a munkatársak és a használók számára egyaránt. A könyvtár mérései alapján ezeknek az intézkedéseknek hatására folyamatosan nőtt az olvasók, a partnerek és a munkatársak elégedettsége is, illetve sikerült növelni a használók számát. A könyvtár pályázatában leírtak hitelességéről a minisztérium által felkért szakemberek egy személyes látogatás alkalmával személyesen is meggyőződtek.

Az intézmény igazgatója, Dr. Tóth Máté szerint a cím elsősorban azért fontos, mert így külső szakértők is megerősítették, hogy szakmailag jó irányban halad az intézmény, a munkatársaknak pedig nagyon fontos volt a pozitív visszajelzés. A cím ünnepélyes átadására 2023 januárjában a magyar kultúra napja ünnepségsorozat keretében kerül majd sor.

A könyvtár rendszeresen beszámol híreiről, eseményeiről Facebook-oldalán.