2023. július 6., 11:58

A védőnői ellátás július 1-jétől állami feladat, de az ellátás helyben marad, vagyis változatlanul a Duna korzó 25-ben fogadják a tanácsadásra érkezőket. A törvénymódosítás értelmében védőnői tevékenység kizárólag egészségügyi szolgálati jogviszonyban végezhető, a városban jelenleg területi védőnői szolgálatot teljesítők valamennyien aláírták a szerződést.

A területi védőnői körzetek, feladatok változatlanok maradnak, egyelőre csak a védőnők elérhetősége változott, amiről ezen az oldalon tájékozódhat. Az irányító vármegyei kórházak lettek a védőnők munkáltatói, Szentendre esetében az Észak-budai Szent János Centrumkórház. A Centrumkórházakban a mentorvédőnők látják el az illetékességi területükhöz tartozó védőnők munkájának koordinálását, támogatását és értékelését. Az iskolai védőnői szolgálat várhatóan 2024. január 1-jével tagozódik be az új rendszerbe.

A törvénymódosítás értelmében az önkormányzat köteles volt a védőnői ellátást szolgáló ingó és ingatlan vagyonát ingyenes használatába adni az Észak-Budai Szent János Centrumkórháznak, amelyről – a képviselő-testület június 21-ei döntése alapján – megállapodást kötnek.