2017. július 19., 15:36
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

1,5 millió forintból újította fel a város a belváros kiemelkedően fontos közösségi terét a Szamárhegyen. A Daru-piac tér megújításának fő szempontja a zöldfelület és a közösségi tér felfrissítése volt. 

A kivitelezés 2017. június második felében kezdődött és július első hetében készült el. Az Önkormányzat megbízásából a Kerekerdő Kertépítő Kft. és a VSz Zrt. munkatársai a meglévő növények kezelésén túl új cserjéket, fákat, évelő növényeket telepítettek. A tér közepén található elkorhadt facsonkot eltávolították, helyére, valamint a területen összesen 5 db új facsemetét telepítettek a kockakőburkolat bontásával és a fahely nagyításával. Berkenye, japánbirs, cserjés pimpó, talajtakaró rózsa, kékszakáll és örökzöld mirtuszlonc díszíti nyártól a teret. A Daru piac téren padok helyett az íves kőkáván hangulatos ülőfelületeket alakítottak ki, a kőszegélyt fával borították.

A Daru piacnak nevezett közterület tavasz óta új nevet visel. Ahogy korábban már írtuk (https://szentendre.hu/az-aprilis-13-testuleti-ules-hirei/), központi előírás alapján folyamatosan zajlik a szentendrei közterület elnevezések és házszámozások felülvizsgálata. A képviselő-testület áprilisi döntése alapján a Daru piac közterületet Daru-piac térnek nevezték el.