2022. szeptember 6., 15:47
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A MANK  (Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.) tisztelettel vár mindenkit Steven Balogh István Vilmos Info Kamikaze – Klasszikusok, sokkoló meglepetések és újdonságok az eddigi életműből című kiállításának megnyitójára.

A művész ez évi, New York-i kiadású albumát Vincze Máté kulturális fejlesztésekért és finanszírozásért felelős helyettes államtitkár mutatja be a szeptember 14-i megnyitó eseményen. Az ÚjMűhely Galériában megrendezett egyéni tárlaton Balogh István Vilmos legújabb festményei is megtekinthetők, melyek idén, a Szentendrei Régi Művésztelepen készültek.

Időpont: 2022. szeptember 14. (szerda), 18:00
Helyszín: ÚjMűhely Galéria (Fő tér 20.)

A kiállítást megnyitja: Boros Lili művészettörténész, kurátor
Közreműködik: Ripoff Raskolnikov
A kiállítás kurátora: Sipos Tünde művészettörténész

Steven Balogh, született Balogh István Vilmos (1954, Hegyhátszentpéter) kezdeti magyarországi alkotótevékenységének első szakaszát a hetvenes évek közepétől a performance, a concept és a body art hagyományából építkező megközelítés jellemezte. Konceptuális jellegű grafikáiban az információ manipulálásának lehetőségét, tartalmának hitelességét kérdőjelezi meg. A szövegek, szövegtöredékek és a talált mondatok átfestése, roncsolása, eltakarása új tartalmat ad műveinek. Fotó alapú munkáiban – legyen az performanszainak vagy body art akcióinak dokumentációja – szintén megjelenik a felület roncsolása, átfestése.
1978 óta a szentendrei Vajda Lajos Stúdió tagja, az 1980-as évek elején jelentős figuratív műveinek kiemelkedő darabjai a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum és a váci Tragor Ignác Múzeum gyűjteményében találhatók. Az 1986 óta New Yorkban élő és alkotó művész munkáit jelentős nemzetközi gyűjteményekben őrzik.

A kiállítás 2022. szeptember 15-től október 22-ig, kedden 13 és 18, szerdától szombatig 10 és 18 óra között tekinthető meg.