2021. szeptember 28., 17:24
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A DMRV Zrt. alvállalkozója kedden megkezdte az EuroVelo6 kerékpárút – Postás strand és Dera-patak hídja közötti – lezárt szakaszán a szerelőaknák lefedését. A strandhoz legközelebb eső aknára kora délután ráhelyezték a beton fedlapot. Információink szerint október elejéig mindhárom akna befedését befejezik, és elkezdődhet az aszfaltozás.

A DMRV a kerékpárút alatt, az árvízvédelmi gátban húzódó regionális szennyvízvezetéken történt meghibásodás miatt zárta le a szakaszt július közepén. A hibaelhárítás során korábban betemetett szerelőaknákat kellett kibontani. Az aknák műszaki előírásoknak megfelelő helyreállításához egyedi gyártású vasbeton fedlapokra volt szükség. A betonelemek legyártása befejeződött, a szerelőaknák lefedése folyamatban van.

A kerékpárút lezárt szakasza továbbra is balesetveszélyes munkaterület, ahova belépni, behajtani tilos. A városi rendészet naponta többször ellenőrzi a lezárt részt. Kérjük a közlekedőket, legyenek türelemmel a helyreállítás befejezéséig. A munkákról folyamatosan beszámolunk.

Fotó: Bellai László