2012. október 24., 15:58
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rendőrök, tűzoltók és motorosok emlékeztek városunkban Kenéz Imrére, aki szolgálatteljesítés közben vesztette életét október 11-én a Csongrád megyei Apátfalván. Másnap kezdték szervezni a közösségi oldalakon azt a motoros túrát, amellyel az elgázolt motoros rendőrre emlékeztek. A túra végén a Szentendrei Rendőrkapitányságnál lévő, a szeptember végén felállított márvány emléktáblánál hajtottak fejet a motorosok a posztumusz hadnaggyá és hősi halottá nyilvánított Kenéz Imre emléke előtt.
– Gondoljunk most az összes elment motoros barátunkra, akik közé tartozik a motoros rendőr barátunk is – fogalmazott Klucsik Tamás szervező a megemlékezésen. Az ORFK Rendészeti Szervek Kiképzőközpontjának vezetéstechnikai oktatója, Fiedor Ferenc szerint tanítványa cselekedete intézkedéstaktikailag tökéletes volt. „Iminek az volt a feladata, hogy megállítsa az embert, hisz a következő sarkon lehet hogy egy kisgyereket vagy egy bácsit, egy nénit ütött volna el. Ő rendőrként semmi mást nem csinált, csak a rendőri hivatásának eleget tett.”
A megemlékezésen a motorostársadalom képviselői mellett a tűz­oltóság, a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai gyújtottak mé­csest.