2022. július 22., 19:36
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Július 22-re az ivóvízellátás kritikus helyzetbe került, mert a megnövekedett vízfogyasztás mellett a Duna alacsony vízállása miatt a DMRV 20%-kal kevesebb vizet tud kitermelni a kutakból. Ezért kérik, hogy a másodfokú vízkorlátozást mindenki szigorúan tartsa be. A szabályok betartása ellenére sajnos Pismányt már elérte a vízhiány. Fülöp Zsolt polgármester utasítására a szentendrei lakcímmel, tartózkodási hellyel rendelkezők, lakcímkártyájuk bemutatásával ingyen látogathatják a V8 uszodát. A DMRV öt helyszínre telepített lajtkocsikat.

? 07.22.19:36
Megkezdték Pismányban a felső víztározó feltöltését. A DMRV vezetése és a városvezetés köszöni a szentendreiek türelmét és együttműködését, és nagyon kérik, hogy éjszaka a kommunális ivóvízhálózatról senki ne locsoljon, ne használják az öntözőberendezéseket, tartsák be a másodfokú vízkorlátozás előírásait. A DMRV mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb helyre álljon az ivóvíz-szolgáltatás.
07.22.19:10
Fülöp Zsolt polgármester jelezte a DMRV-nek, hogy a Sztaravodai úton sincs víz. A DMRV reméli, hogy rövid időn belül ezen a területen meg tudják oldani a vízellátást. Ha még sem sikerülne, akkor itt is kihelyeznek lajtkocsikat.
07.22.16:55
A DMRV tájékoztatása szerint lakossági bejelentések alapján újabb helyszínekre is raktak ki lajtokat az ideiglenes vízellátás biztosítására: Cseresznyés út és Lepke utca sarok, Barackos út buszforduló, az Ösvény utcánál.
07.22.14:35
Fülöp Zsolt polgármester ellenőrizte a lajtkocsik kihelyezését, fél három körül már mindhárom helyszínre megérkeztek az ivóvízszállítók. A polgármester azt kéri, hogy mindenki tartsa be a vízkorlátozás szabályait, senki ne használja locsolásra, autómosásra, az öntözőrendszer működtetésére, medencetöltésre a kommunális ivóvízhálózatot, mert a hegyvidéken egyre több utcában nincs már ivóvíz.
07.22.14:05
A Honvédség megkezdte a víztározók feltöltését, két nagy tartálykocsi már megérkezett.
07.22.13:35
A DMRV tájékoztatása szerint 14 órától elérhetők a lajtkocsik a következő helyszíneken: Cseresznyés úton a Gyertyán és Pálma utca közötti „parkoló” területén, a Cseresznyés út 191. sz. alatti vízműtelep előtt és a Cseresznyés út és Vándor utca sarkon.
07.22.13:10
Sajnos Pismányt már elérte a vízhiány, a DMRV rövidesen közzé teszi, hogy hol helyezi el a lajtos kocsikat.
07.22.13:10
Fülöp Zsolt polgármester elrendelte, hogy a szentendrei lakcímmel, tartózkodási hellyel rendelkezők, lakcímkártyájuk bemutatásával ingyen használhatják a V8 uszodát.
07.22. 11:35
Fülöp Zsolt polgármester kéri Szentendre polgárait, hogy legyenek szolidárisak a város hegyvidéki részén élőkkel, mert az ivóvízellátásuk kritikus helyzetbe került. Mindenki tartsa be a vízkorlátozásra vonatkozó előírásokat, hogy csökkentsük a vízhiány kialakulásának kockázatát.
A mától életbe lépő másodfokú vízkorlátozás szabályai szerint a 10 m3/nap átlagfogyasztást meghaladó gazdálkodó szervezetnek, intézményeknek a napi fogyasztást 10%-kal csökkenteniük kell, valamint a kommunális ivóvízhálózatról minden tömlős mosás, locsolás, utca-, járdamosás, öntözőberendezések üzemeltetése, medencetöltés tilos nappal és éjszaka is (0-24), a település egész területén.

Fotó: hu.euronews.com