2016. augusztus 15., 14:30
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A magyarok Szűz Máriához való kötődése Szent István királyhoz kapcsolódik, aki a legenda szerint, utód nélkül maradva, a halálos ágyán felajánlotta Szűz Máriának Magyaroszágot. Az egész Kárpát-medence ma is bővelkedik Mária-kegyhelyekben. A szervezők (Mária Út Egyesület) egyik fő célja, hogy megismertesse magyarokkal és nem magyarokkal egyaránt természeti, építészeti és vallási gazdagságunkat. Másik fontos célja, hogy mai zavaros, hangos, elszemélytelenedett világunkba a zarándoklatok által békét, nyugalmat, emberséget hozzon.


Számtalan lehetőség nyílik arra, hogy – aki szeretné – részese lehessen ennek az élménynek. A Mária Út kelet-nyugati tengelye Mariazell-től Csíksomlyóig vezet, míg az észak-déli Czestochowa-tól Međugorje-ig. Mindkét főág kb. 1400 km hosszú. Egész évben lehet zarándokolni a Mária Út teljes hosszán, de vannak rendezvények, melyek kifejezetten csoportos zarándoklatra hívnak.
Augusztus 27-én, szombaton indul Székely János püspök vezetésével az Egy Úton zarándoknap, melyen a Mária Út teljes hossza „életre kel”. A cél, hogy az Út teljes hosszán (1400 km-en) minél több szakaszt megtöltsenek a lelkes zarándokok. Minden évben van a zarándoknapnak egy jelmondata. Idén a gyermekvállalásért zarándokolunk.
Mi, szentendreiek a Dorog-Péliföldszentkereszt útvonalat választottuk. Különbusszal indulunk Dorogra, majd gyalogosan tesszük meg a kb. 17 km-es távot. Kisgyerekeseknek és idősebbeknek is lehetőséget adunk a csatlakozásra egy rövidebb útvonallal.
Szeretettel várunk mindenkit (felekezetre való tekintet nélkül), aki szeretne részese lenni egy felejthetetlen élménynek, és szeretne útra kelni a gyermekáldásért, jövőnkért.

„Utad értelme nem a cél, hanem a vándorlás. Nem helyzetekben élsz, hanem útközben.” (Márai Sándor: Füves könyv – Arról, hogy mindig útközben élsz)

Érdeklődni lehet: Barnáné Varga Anita, varganita@hotmail.com