2018. április 4., 15:17
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A lokálpatrióta program keretében 2018-tól a házasságra lépőket is köszönti Szentendre. A városvezetés tavaly nyártól apró figyelmességekkel lepi meg a szentendreieket életük fontos fordulópontjain: ajándékot kapnak a születésükkor, az iskolakezdés, az érettségi vizsga, a házasságkötés és a kerek születésnapok alkalmával.  

Szentendrén évente mintegy 200 pár köt házasságot, köztük olyanok is, akik nem a városban élnek, de esküvőjüket Szentendrén szeretnék megtartani. A szentendrei lakcímmel rendelkező házasulandók a lokálpatrióta program részeként emléklapot és mécsest kapnak ajándékba, az itt házasságot kötő nem helyi lakosoknak emléklappal kedveskedik a város.

A házasságkötés alkalmából a házasulóknak átnyújtott emléklapot Krizbai Gergely Krizbo tervezte, ez az emléklap – a Városháza motívumával – a lokálpatrióta sorozat negyedik darabja. Hasonlót a születés, az iskolakezdés és az érettségi alkalmával is kapnak a szentendreiek.

A házasságkötéskor a menyasszony és a vőlegény egy egyedileg gyártott Luminor Design mécsestartó szettet is kap ajándékba, Lehoczky Krisztina „Lélekmadarak” című festménye alapján készített burával.