2019. július 8., 12:36
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2017-ben indította el a városvezetés a Járható Szentendréért elnevezésű programot Szentendre útjainak, járdáinak, vízelvezetésének fejlesztése érdekében, mivel ez az a terület, ahol a legnagyobb szükség és a legnagyobb igény van az előre lépésre.  A program fő eleme az útstabilizációs program, amelynek célja a szilárd burkolattal nem rendelkező földutak minőségének javítása a korábbi murvás kialakításnál tartósabb, teherbíróbb felület létrehozásával.

2017-ben a Földút Programban 13 földút újult meg. 2018-ban az alábbi utcák megújítását vették tervbe: Őszapó utca, Ribizli utca, Hegyalja utca, Láncfű utca, Tulipán utca, Püspök sor, valamint a Gyöngyvirág és a Muskátli utcák egyes szakaszai. A beruházás tavaly ősszel kezdődött, és két részletben valósult meg, az első szakasz kivitelezője a TÉR Generál Kft. volt, a másodiké pedig a BOLA 95 Kft. Az utcák felújítása idén júniusban fejeződött be.

Az utcák – a belvárosi Püspök sor kivételével, ahol kockakövet raktak le – mart aszfaltos technológiával újultak meg, amelyek tartósabbak a korábbiaknál, és lehetőséget adnak arra, hogy később záró aszfaltréteggel véglegesíteni lehessen az útfelületeket. A munkálatok folyamán a szükséges helyeken sor került szegélykorrekcióra, az aknafedlapok szintbe emelésére és padkarendezésre is.

A projektet az önkormányzat saját forrásból finanszírozta, a teljes beruházás értéke 68,2 millió Ft volt.