2022. szeptember 13., 11:41
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A II. Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjén vendégként fellépő Liszt Ferenc Kamarazenekar a Samsunggal közösen kétfordulós videópályázatot hirdet 7-12. osztályosok számára. A versenyen Jörg Widmann: 180 Beats per Minute című művéhez kapcsolódó videós anyagok beküldésével lehet részt venni.

A kamarazenekar 2021 májusában hirdette meg először a Mesélő hangjegyek elnevezésű, kisiskolásoknak szóló rajzpályázatát, melynek folytatásaként idén az idősebb korosztály számára, a Samsunggal közösen írta ki kétfordulós csoportos videópályázatát.

A pályázaton legfeljebb 5 fős, az általános iskola 7. és 8. osztályos, illetve a középiskola 7-12. osztályos tanulóiból álló csapatok vehetnek részt.

Első forduló – 2022. szeptember 12-től 2022. október 23-án éjfélig

 • A feladat: legalább 30, legfeljebb 90 másodperces, amatőr videófilm készítése, amely valamilyen módon Jörg Widmann: 180 Beats per Minute című művén alapul. A feladat az, hogy a csapat megmutassa, számukra mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott zenemű. Pályázni bármilyen videóval lehet (pl: egy konkrét történet elmesélésével, vagy akár egy érzést, hangulatot tükröző alkotással), a videóban nem kötelező, hogy az adott zenemű részlete elhangozzon és nem kötelező a csapattagoknak a videón megjelennie. Egy csapat több videóval is részt vehet a pályázaton.
  Az első fordulót követően a szakmai zsűri döntése alapján 5 csapat jut tovább a második fordulóba. A továbbjutó pályázók nevét a szervezők 2022. október 31-én teszik közzé, valamint e-mailben értesítik a továbbjutókat.
  A továbbjutó csapatok számára a szervezők a következő eszközöket biztosítják a második fordulós videó elkészítéséhez:
 • 2 db Samsung Galaxy S21 FE 5G mobiltelefon
 • 1 db Galaxy TAB S7 FE tablet
 • 1 db Galaxy Watch4 okosóra
 • 1 db Galaxy Buds2 fülhallgató

Második forduló – 2022. november 1-től 2022. november 27-én éjfélig

 • A feladat: legalább 60, legfeljebb 180 másodperces új videó forgatása a zenemű (Jörg Widmann: 180 Beats per Minute) felhasználásával, amely bemutatja, hogy a pályázó csapat számára mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít a zenemű. Pályázni csak olyan videóval lehet a második fordulóban, amelyben elhangzik a zenemű legalább 30 másodperces részlete, illetve amelyben képileg megjelenik a Samsung eszközök közül legalább két fajta. Egy pályázó a második fordulóban egy videóval pályázhat és az első forduló során beküldött videót nem lehet a második fordulóban beküldeni.

A  szakmai zsűri a 2022. december 10-ei meglepetéskoncerten, ünnepélyes keretek között hirdeti ki a nyertes csapat nevét.

Közönségszavazás
Az első forduló során beérkezett videókat a szervezők 2022. október 25. napján közzéteszik a Liszt Ferenc Kamarazenekar Facebook és Instagram oldalain. Az a pályázó, akinek videója 2022. november 27-én éjfélig a legtöbb szavazatot (lájkot) kapja a két közösségi oldalon együttesen, az közönségdíjban részesül.

Nyeremények

 • Minden pályázó meghívást kap a 2022. december 10-i koncertre, helyszín: Gabor M. Szoke Studio
 • A nyertes csapat és a közönségdíjas csapat mindegyik tagjának 1 darab Samsung Galaxy S21 FE 5G mobiltelefon
 • A nyertes videót és a közönségdíjas videót beküldő csapatok a mobiltelefon mellett az iskolájuk számára 1-1 darab Samsung The FreeStyle hordozható projektor

Beküldés módja
A palyazat@lfkz.hu e-mail címre az alábbi dokumentumok beküldése szükséges:

 •  a www.lfkz.hu oldalról letölthető, kitöltött és aláírt pályázati adatlap szkennelt formában
 • 18 évnél fiatalabb pályázók esetén a kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozat szkennelt példánya
 • a videó vagy az a link, ahonnan a videó letölthető, wmv, avi, mpg, .mpeg, mp3, wav, mov, mp4 formátumokban

További információ a palyazat@lfkz.hu e-mail címen kérhető.

Játékszabály>>
Pályázati felhívás>>
Pályázati adatlap>>
Szülői hozzájáruló nyilatkozat>>