2023. április 28., 10:59

Lakossági kezdeményezésre az önkormányzat felülvizsgálja a Hamvas Béla út és Széchenyi István tér forgalmi rendjét. Ennek előkészítéseként kikérik az itt élők véleményét, hogy a lakosság számára a leginkább elfogadható forgalomszabályozás szülessen. Két fórumot szerveznek, ahol a résztvevőknek alkalmuk nyílik a javaslataikat kifejteni.

Sok panasz érkezett, hogy az egyébként sem széles Hamvas Béla úton a parkoló autók akadályozzák a kétirányú közlekedést, ezért többen az egyirányúsítást javasolták. Mivel a forgalomszabályozásnál sok tényezőt kell figyelembe venni, ezért szükség van az itt élők minél több közlekedési tapasztalatára, amelynek alapján kialakulhat a forgalomtechnikai terv.

A tapasztalatok, javaslatok összegyűjtésére, a célok és szempontok tisztázására az első fórumon lesz lehetőségük a lakóknak, majd a második fórumon a lakossági vélemények alapján kialakult forgalomtechnikai tervek megvitatására kerül sor. A szervezők kérik, hogy vegyenek részt a fórumokon, akár gyalogosként, akár autósként közlekednek a környéken, akár itt lakó, akár csak alkalomszerűen erre járóként.

Ha személyesen nem tud eljönni a fórumokra, akkor lehetősége van a meghívón szereplő QR kóddal vagy erről a web-címről elérhető kérdőívre válaszolni. A papíralapú kérdőíveket a társasházak nyomtatványgyűjtőiben vagy a postaládákban fogják megtalálni a hétvégétől, a kitöltött kérdőíveket a V8 uszoda recepcióján és a Mondi pékségben található ládákba lehet bedobni.

ELSŐ FÓRUM:
Időpont: május 4. (csütörtök), 15 és 18 óra között
Helyszín: A Hamvas Béla út és a Széchenyi I. tér sarkán felállított sátor (Széchenyi I. tér 37. előtt)
MÁSODIK FÓRUM:
Időpont: május 11. (csütörtök), 18 és 20 óra között
Helyszín: V8 uszoda különterem
A szervezők kérik, hogy vegyenek részt a fórumokon vagy töltsék ki a kérdőíveket, mert fontos a véleményük.