2022. szeptember 22., 09:25
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Akárcsak Magyar Judit, Szűcs Katalin önkormányzati képviselő is szeptember 16-án tartott lakossági fórumot választókörzetében. A Sztaravoda parkban tartott találkozón város egészét érintő kérdések – például az energia árának emelkedése, a válság miatt tervezett szentendrei intézkedések, az iskolák, óvodák, bölcsődék működése – bemutatása után a körzetre vonatkozó fejlesztési javaslatokat is átbeszélte képviselő az érdeklődő szentendreiekkel.

A találkozó első felében a lakók tájékoztatást kaptak a — mindenkit érintő — energiaár-emelkedés és gazdasági válság már ismert és várható hatásairól, a város tervezett takarékossági intézkedéseiről és a mindenképpen fenntartandó szolgáltatásokról, amelyek az iskolák, óvodák bölcsődék és a szociális ellátás működtetését jelentik. Ezenkívül a költségvetésben egyelőre még szereplő, a körzetet érintő apróbb beruházások is szóba kerültek.

A képviselő asszony felvázolta a 2022. évi Városrészi Költségvetés körzetben nyertes projektjéről és kivitelezésének állásáról.

A beszámoló után a résztvevők vethették fel mindennapjaikat akadályozó, nehezítő jelenségeket, problémákat, amelyekre válaszolt Szűcs Katalin.

Ezen a lakossági fórumon is felvetődtek forgalomtechnikai kérdések. A körzet lakói kiemelték a Sztaravodai úton szabálytalanul, nagy sebességgel közlekedő autókkal kapcsolatos veszélyeket és kellemetlenségeket, amelyeknek visszaszorításában a rendőrség segítségét várják. A Fiastyúk utcában élők pedig a sebességkorlátozás hatékonyabb, forgalomlassító eszközzel történő betartatását kérték, de itt a vízelvezetéssel kapcsolatban is tapasztaltak problémát.

Elhangzott, hogy a Sztaravodai úti köztemető parkolójának bejárata nagyon szűk és balesetveszélyes, ennek átalakítása nagyon fontos lenne. Többen javasolták közlekedési tükör kihelyezését a Sas utca–Vasvári Pál utca és Sztaravodai úti csomópontban, illetve a járdák biztonságos használata érdekében kérték a sövények és lombok visszavágását.

Fontos kérés volt, hogy a Bölcsőde köz meredek szakaszán helyezzen ki korlátot az önkormányzat, hogy az idősek könnyebben tudjanak közlekedni. Szóba került az Üstökös utcai vízvezeték áthelyezésének bizonytalan sorsa, illetve hogy a beruházást még mindig nem hagyták jóvá. A körzetet is érintené a 11-es főút felújítása, a kapcsolódó csomópontok tervezett átalakítása.

Szűcs Katalin végül felhívta a figyelmet néhány hasznos tudnivalóra. Az autók regisztrálási kötelezettségére a kedvezményes parkolás igénybevételéhez, a napelemek telepítéséhez igényelhető legújabb állami támogatásra, és a Városházán induló energiatakarékossági témájú előadás sorozatra.

Szűcs Katalin tolmácsolta a kérdéseket és kéréseket az önkormányzat illetékes irodái felé, a fejleményekről pedig tájékoztatni fogja a körzetben lakókat.

(Fotó: Bellai László)