2020. december 18., 16:25
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Négy darab vizesblokkal ellátott lakókonténer érkezett a Hajléktalanszállóra 2020. december 8-án. A konténerek a COVID-gyanús hajléktalanok elkülönítését szolgálják majd, akiket a tavaszi időszakban sátrakban szeparáltak el. 

A beruházás az Önkormányzat finanszírozásával valósult meg bérleti konstrukcióval, beszerzésükben közreműködött Pilis Dániel alpolgármester is. Videónkban rövid összefoglalót láthatnak a munkálatokról, és Kárpáti Marian, a Hajléktalanszálló vezetője mondja el, hogy miért volt szükség a lakókonténerekre.

2020. december 18-ra a a Városi Szolgáltató NZrt. munkatársai elkészültek a szerelési munkálatokkal. A konténereket rákötötték a közműhálózatra, így immár működik a világítás, a fűtés és van a fürdőkben meleg víz. Megépült az ajtókhoz vezető lépcső, a konténerek előtti területet a szakemberek leburkolták.

Pilis Dániel alpolgármester délelőtt átadta az elkülönítő helyiségek kulcsait a Gondozási Központ vezetőjének.

Kecskésné Sípos Andrea elmondta, hogy örvendetes, hogy a téli időszakra a sátraknál méltóbb körülményeket tudnak teremteni az esetleg megbetegedőknek. Így az elkülönítő sátrakat lebonthatják. A járvány elmúltával a Hajléktalanszálló más funkcióval továbbra is tudja hasznosítani a lakókonténereket.