2020. július 30., 13:13
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Kulturális Örökség Napjai a European Heritage Days magyarországi eseménysorozata alkalmából felhívást tettek közzé a Miniszterelnökség mellett működő rendezvényszervezők. Többek között várják azok jelentkezését, akik megnyitják értékes, érdekes épületük kapuit a látogatók előtt, vagy több épületet bemutató tematikus sétát szerveznek.

A Kulturális Örökség Napjai keretében az „ingyenes épületlátogató hétvége” programok szeptember 19-20-án, szombat vasárnap lesznek. Célja: az épített, régészeti és természeti örökség bemutatása. A helyszínek ingyenesen látogathatók. Ehhez várják azok jelentkezését, akik megnyitják értékes, érdekes épületük kapuit a látogatók előtt, lehetőleg épületvezetéssel, vagy több épületet bemutató tematikus sétát szerveznek.

Várják azokat a szakembereket is, akik vállalják, hogy bemutatják az érdeklődőknek a jelentősebb helyreállításokat, restaurálásokat, valamint azt, milyen folyamatok szükségesek az örökség megőrzéséhez, megújításához. Várják azok csatlakozását is, akik azt mutatják be, milyen szándékok, gondolatok hoznak létre egy-egy új épületet, a jövő örökségét.

A Kulturális Örökség Napjai a European Heritage Days magyarországi eseménysorozata, amelyet immár ötven országban rendeznek meg évről évre. E hétvégén csak Magyarországon tízezrek kerekednek fel, hogy végiglátogassák a számukra érdekes épületeket, vagy részt vegyenek egy-egy sétán, programon; hogy vendéglátók és vendégek együtt ünnepeljék az épített, régészeti és természeti örökséget.

JELENTKEZÉS: SZEPTEMBER 13-IG

A http://oroksegnapok.gov.hu weboldalon
KAPCSOLAT:
szerkesztoseg@oroksegnapok.gov.hu; +36 1 795 6231