2020. szeptember 9., 17:48

A Kulturális Örökség Napjaihoz csatlakozva szeptember 19-én és 20-án színes művészeti programkínálattal várja látogatóit a MANK a Szentendrei Régi Művésztelepen, a MANK Galériában és az ÚjMűhely Galériában.

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI a MANK-kal

2020. szeptember 19-20.

 MANK Galéria, Szentendrei Régi Művésztelep, ÚjMűhely Galéria

https://www.facebook.com/events/764966931008763/

 A Kulturális Örökség Napjaihoz csatlakozva szeptember 19-én és 20-án színes művészeti programkínálattal várja látogatóit a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a Szentendrei Régi Művésztelepen, a MANK Galériában és az ÚjMűhely Galériában.

 2020. szeptember 19. szombat

 11:00-13:30   Szitanyomás workshop // ÚjMűhely Galéria

Vidd haza Szentendre művészeti örökségének egy-egy lenyomatát! Készíts saját vászontáskát Deim Pál, Korniss Dezső vagy Bartl József motívumaival. A foglalkozást Pintér Pálma, a Verkstaden alapítója vezeti. A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezés regisztrációhoz kötött a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen.

13:30-16:00   Művészeti séta és nyitott műtermek Szentendrén // ÚjMűhely Galéria – MANK Galéria, Szentendrei Régi Művésztelep

A művészeti séta első állomásaként a Szentendre Fő terén található műemléki ÚjMűhely Galériát tekintjük meg, majd a művészek által megfestett kultikus szentendrei tájakat, helyszíneket járjuk végig. A séta a Szentendrei Régi Művésztelepen ér véget, ahol a kert történetének megismerése után bekukkanthatunk a Művésztelep műtermeibe és kötetlenül kérdezhetjük a művészeket. A programot Krizbai Éva múzeumpedagógus vezeti. A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezés regisztrációhoz kötött a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen.

16:00-18:00   Hogyan hat a szobrászat és a food design egymásra? – Tárlatvezetés Erős Apolka kiállításán // MANK Galéria

Találkozás másokkal, önmagunkkal, gondolatokkal, érzésekkel. Gondolatok a létünket érintő kérdésekről, bizonytalanságról, útkeresésről, harcokról és végső megbékélésről. Egy belső utazás, amit ezúttal a szobrok és az ételek segítségével élhetünk át, Erős Apolka szobrászművésszel és Chován Dóra food designerrel. A tárlatvezetés alkalmával a kiállítás 4 fő állomását járjuk végig, amely során az ételek minden érzékszervre hatóan közvetítik a szobrok üzenetét. A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezés regisztrációhoz kötött a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen

2020. szeptember 20. vasárnap

 11:00-13:30   Kalandozás Pemzlivel // MANK Galéria

Játékos művészeti kalandozás Magyarország tájain, nagy vizei mentén: képzeletben ellátogatunk a Balaton partjára, a Duna mellé Szentendrére vagy éppen a Tisza partjára Hódmezővásárhelyre, ahol közösen alkothatunk a Kalandozás – Pemzlivel című foglalkoztató füzet segítségével. A hazánkon képeken és rímeken át vezető foglalkozást Sipos Tünde művészettörténész tartja. A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezés regisztrációhoz kötött a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen.

13:30-16:00   Művészeti séta és nyitott műtermek Szentendrén // MANK Galéria, Szentendrei Régi Művésztelep – ÚjMűhely Galéria

A művészeti séta a Szentendrei Régi Művésztelepen indul, ahol elsőként a kert történetét ismerhetjük meg, majd bekukkanthatunk a Művésztelep műtermeibe és kötetlenül kérdezhetjük a művészeket. Ezután a szentendrei alkotók megfestett kultikus tájait, városi helyszíneit járjuk végig, végül a séta a Szentendre Fő terén található műemléki ÚjMűhely Galériában ér véget. A programot Krizbai Éva múzeumpedagógus vezeti. A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezés regisztrációhoz kötött a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen.

16:00-17:30   Tárlatvezetés // ÚjMűhely Galéria

Tárlatvezetés Verebics Ágnes és Verebics Katalin Permanens konfliktus című kiállításán. A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezés regisztrációhoz kötött a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen.

17:30-18:00   Szabad – kortárs táncművészeti performance Mangi Kornélia előadásában // ÚjMűhely Galéria

A természet hangjai által inspirált szóló, mely az anyatermészet, élővilág, időjárás, természeti erők által keltett neszek, hangok, zörejek, dallamok, erők, dinamikák, hullámok mozgásban való megjelenítése, mozdulatokban való újjászületése. Egy körtúra a négy évszakon keresztül a zengő madárcsicsergéstől, a csermely csorgásán és tomboló viharon át a jég felszakadásig. A természet által komponált komplex „zene” megélése, és korunk embereként a természet csodájával való újra egyesülés szépsége, lehetősége. A hangok keltette különböző belső állapotok, dinamikai különbségek, cizelláltság „megmászása”, kiszabadulás a szabadba érzete. A kortárs táncművészeti performance Mangi Kornélia előadásában látható. A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezés regisztrációhoz kötött a kozonseg@alkotomuveszet.hu címen. Az előadás a Nemzeti Táncszínház – „Köszönjünk Magyarország!” című programjának támogatásából valósul meg. A produkció a MANK Eleven alkotások című táncművészeti és mozdulatszínházi programsorozatának része.

Állandó programok

 

  • Bemutatkoznak az alkotóházak és a művésztelepek – a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében adunk ízelítőt a Szigligeti, a Zsennyei, a Galyatetői, a Kecskeméti, a Hódmezővásárhelyi és a Mártélyi Alkotóház és a Szentendrei mellett a Hódmezővásárhelyi Művésztelep színes, több évtizedet felölelő, a magyar művészeti életet meghatározó múltjába és jelenébe.
  • Válogatás a Kép/Test/Lét összművészeti programsorozat kiállításainak anyagaiból
  • MANK Galéria // Találkozás – Erős Apolka kiállítása
  • Szentendrei Régi Művésztelep kertje // Szobrok a kertben – Szabadtéri szoborkiállítás
  • ÚjMűhely Galéria // Permanens konfliktus – Verebics Ágnes és Verebics Katalin kiállítása
« 2023. január » loading...
h K s c p s v
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
hét 30

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
hét 30
hét 30

Csontó Lajos: Egybeesés – kiállítás

2022. 12. 03.. 08:00 - 2023. 03. 31.. 17:00
hét 30
hét 30

Ragyogás – iparművészeti kiállítás

január 26. - február 17.
hét 30

Bubán Róza kiállítása a könyvtárban

január 30. - február 28.