2023. június 19., 15:29

A koronavírus járvány idején Kultszerenád néven szervezett térzene koncerteket a Szentendrei Kulturális Központ, majd a Térzene Program megnyerésével, Kultklasszik néven folytatta a programsorozatot, amelytől – remélhetőleg csak rövid időre – egyelőre búcsúzik a város.

A népszerű Kultklasszik programsorozat ingyenes szórakozási lehetőséget nyújtott a térzene kedvelőinek az egész városban. 2022-ben, a városrészeket célzó kulturális program keretében tizenhat helyszínen tizenkilenc Kultklasszik koncert valósult meg a Monarchia Zenekar és az Óbudai Danubia Zenekar közreműködésével. A formációkat így, a megszokottól eltérően nem csak a belvárosban hallgathatták meg az érdeklődők, hanem a városrészek kedvelt terein is: a Dragon Pál téren, a Sellő utcai játszótéren, a Szentendrei csata emlékséta alkalmával, a Károly utcában, Szarvashegyen, a buszfordulóban, a Füzesparki játszótéren, a Hársfa utcában, a Kálvária téren, a Postás strandon, az Ericsson játszótéren, a Sztaravoda parkban, a P’Art Moziban, a Szűcs József utcai játszótéren, valamint a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál helyszínein, a Duna korzón, a Fő téren, a Bükkös-patak víziszínpadán.

2023-ban a Lurkócia Városi Gyereknapon, a Czóbel és a Kerényi parkban, illetve június első szombatján a Kondor Béla úti játszótéren és zárásként 2023. június 17-én, a Szegedi utcai játszótéren szólaltak meg a hangszerek.