2021. május 10., 10:02
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elkészült a kültéri multifunkciós sportpálya a Szivárvány Tagóvodában. Az Ovi-Sport Alapítvány hamarosan szállítja az eszközöket is és megkezdődik az óvónők képzése. Önkormányzatunk 2020-ban nyújtotta be ismételt pályázatát az Ovi-Sport Programra, mely 2020 őszén nyert támogatást, a kivitelezés pedig a napokban fejeződött be.

Az Ovi-Sport Alapítvány közel 12 éve foglalkozik kültéri, kifejezetten az óvodás korosztály igényeinek megfelelő sportpályák építésével. Az elmúlt években 334 multifunkciós (kézi-, röplabda, foci, stb.) pálya létesült az ország területén. Az Alapítvány TAO támogatásokból és a pályázó önrészéből valósítja meg a sportpályát az adott helyszínen.

Az Ovi-Sport Program működésével támogatást nyújt az óvodás korú gyermekek mozgásához, képességeinek fejlesztéséhez, az utánpótlás-neveléshez. A Program megvalósításának elengedhetetlen feltétele a mini multifunkcionális pályák (Ovi-Sport Pályák) kiépítése, mely a szakszerű oktatáshoz alkalmas környezetet biztosít.

A Program megvalósulásához a pálya egy olyan alapot teremt, amely képes megreformálni a jelenlegi, kényszer-szülte óvodai gyakorlatot, mely szerint a gyerekek mozgásigényét a legtöbb intézményben zárt térben és szűkre szabott kis termekben kénytelenek levezetni. A kiválasztott Szivárvány tagóvoda nem rendelkezik tornateremmel, az ingatlanon elhelyezhető a pálya és az óvodai dolgozók is vállalják a továbbképzéseket, így került kiválasztásra fejlesztési helyszínként.

A szakszerűen kivitelezett pálya lehetőséget ad a gyermekeknek akár az egész napos szabadtéri sportolásra, mozgásra. A pálya speciális szerkezete (pl. esésvédő gumiréteg) úgy került kifejlesztésre és kialakításra, hogy azon számos mozgásfejlesztő és koordináció-javító, rehabilitációs gyakorlat is biztonságosan és akadálymentesen végezhető.

Az Alapítvány a sportpálya megépítése mellett biztosítja a sporteszközöket és az óvónők továbbképzését is. A mintegy 18 millió Ft értékű csomagot elnyert pályázóknak 4.500.000 Ft önrészt kell biztosítani.