2018. május 15., 18:18
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A már hagyományos szépkorú köszöntés különleges formát öltött a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján. A 90 éves Major Béla nyugállományú ezredest köszöntötték 2019. május 9-én a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub szervezésében.

Major Bélát katonazenekar fogadta és a Helyőségi Kulturális Központban szervezett ünnepségen, ahol elsőként Petricskó Zoltán, Szentendre város alpolgármestere kívánt neki boldog születésnapot és adta át Orbán Viktor miniszterelnök levelét, illetve Szentendre város jókívánságait és ajándékait.
Major Bélát köszöntötték még a honvédség, az akadémia, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége és a Kossuth Nyugdíjas Klub nevében is.
Major Béla Csornán született, és tisztté avatása után a tüzér tisztképzés területén kezdett dolgozni. Több helyőrségben is szolgált, ezek közül kiemelkedett Tapolca, ahol a Magyar Néphadsereg akkori legmodernebb és legnagyobb tűzerővel rendelkező alakulatánál látott el különböző beosztásokat.
1969-ben Szentendrére a Kossuth Lajos Katonai Főiskola Tüzér Tanszékére helyezték át, ahol nyugállományba vonulásáig a tisztképzés érdekében tevékenykedett. Szolgálati ideje alatt, jó
munkájáért számtalan dicséretben és kitüntetésben részesült.
Nyugállományba vonulása után is tovább dolgozott, előbb a Szentendrei Helyőrségi Művelődési Otthon igazgatója volt, majd 1982-tól 1992-ig különböző munkaköröket látott el.
Több éven keresztül a Kossuth Lajos Nyugállományúak Klubjának volt vezetője. A közösség érdekében végzett munkáját elismerte 2006-ban ezredesi rendfokozatot kapott.
Feleségével, Tóth Etelkával 1952-ben kötöttek házasságot, aki 59 év küzdelmes, de boldog házasság után 2011-ben bekövetkezett halálával hagyta magára.
Gyermekei: Major Béla és Márta, négy unokája és kilenc dédunokája van.
Isten éltesse 90. születésnapján!