2015. július 22., 20:00
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Uniós támogatásra pályázik Szentendre középületek energetikai korszerűsítéséhez – döntött rendkívüli ülésén, július 21-én a képviselő-testület. Egy kormányrendelet módosítása szerint a város ugyanis bekerült a pályázni jogosultak körébe. A kiemelt projekt maximálisan 150 millió forint támogatásban részesülhet. A siker érdekében sürgősen lépni kell.

Egy kormányhatározat módosítása értelmében Szentendre Középületeinek energetikai korszerűsítése projektje, mint kiemelt projekt uniós támogatásra jogosult pályázni. A pályázaton elérhető maximális támogatás 100%, legfeljebb 150 millió forint. A pályázat keretében az érintett épületek határoló- és nyílászáró szerkezeteinek hőtechnikai fejlesztése és a kapcsolódó tevékenységek támogathatók.

A testület döntése szerint az alábbi középületeket javasolt megvizsgálni energetikai szempontból, s amennyiben megfelelnek a pályázat paramétereinek, a költségkeret kimerüléséig beadni a pályázatot:

  • Fehérház: Dunakorzó 18.
  • Központi konyha és ebédlő: Bajcsy Zsilinszky u. 6.
  • Püspökmajori Bölcsőde: Hamvas Béla utca 1.
  • Zeneiskola: Dunakorzó 16.
  • Felnőtt háziorvosi rendelők: Bükköspart 27.
  • Gondozási Központ: Sztaravodai út 2.

A projekt megvalósításához szükséges vállalkozási szerződéseknek legkésőbb 2015. augusztus 31-ig hatályba kell lépniük. A projekt záró elszámolási csomagjának benyújtási határideje 2015. december 15.

A megvalósítás érdekében sürgősen dönteni kellett a feltételes közbeszerzési eljárás megindításáról, ami a július 21-ei testületi ülésen megtörtént.