2021. április 8., 08:56

A városvezetés köszönetet mond a hivatásos tűzoltóknak, az önkéntes tűzoltóknak, a rendészeknek, a katasztrófavédelem munkatársainak, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak és mindazoknak, akik részt vettek a SPAR áruház oltásában. Áldozatos munkájuknak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább, és nem okozott a környéken hatalmas károkat.

A tűz okának kiderítése – a tűzvizsgálat – reggel nyolc órakor elkezdődött, várhatóan délutánig tart. A területet körbe zárták, a lezárt területre belépni tilos és balesetveszélyes, kérik, hogy mindenki kerülje el az épület környékét.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat kutyás keresői az épület maradványainak nagy részét már átvizsgáltak, szerencsére nem találtak senkit a romok alatt. Az utómunkálatokat egy tűzoltóraj végzi.

A Városi Szolgáltató NZrt. munkatársai megkezdték a környék takarítását.

Fülöp Zsolt polgármesternek – aki tegnap a helyszínen volt –, sikerült beszélnie a SPAR vezetőivel, akik arról biztosították, hogy az áruház valamennyi dolgozójának lesz munkája. A polgármester csütörtökre egyeztető megbeszélést hívott össze a károsultakkal, az épület tulajdonosával, a Pikk-Terc Kft.-vel és a SPAR vezetőivel, a földterület tulajdonosa az önkormányzat. A kisebb üzletek bérlőivel is tárgyalni fognak.