2021. július 28., 12:44
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A cellux ihlette galéria alkotásai között az ékszerekkel egy térben fotók, installációk, videómunkák is helyet kapnak.

A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében, CELLUX – Problem Solved címmel megnyíló kiállítás fókuszában a cellux áll, mely rögzít, összefog, eltakar, nyom nélkül leszedhető, nyomot hagy, kiszárad, idővel opálossá válik, a színesen átlátszik, az átlátszón jól látható réteget képez. A köröm percekig keresi a letapadt végét. A cellux, a köznapiság tárgya, mindennapi gyógyír a minket körülvevő emberi és társadalmi problémákra, szakadásokra, melyeket a gyors eredmény reményében nem anyagában kezelünk, csupán egy celluxdarabbal összeragasztunk, és saját megnyugtatásunkra megoldott problémának tekintünk. A cím a kortárs művészi ékszer műfajának egyik központi témájára is reflektál, az érték fogalmának megkérdőjelezésére, amely az ékszerek anyagában, a művészek kompozíciós eljárásaiban, illetve témaválasztásaiban jelenik meg. A kiállításon, a konceptuális ékszerek mellett, intermediális művészeti alkotások formájában fotók, videómunkák, installációk is megjelennek, amelyek a társadalmi lét, az énkép, a betegség és annak elfogadása, a látszat és a valóság kérdéseit vetik fel a művészek egyéni alkotói programjának részeként.
A kiállítást Horányi Attila művészettörténész, műkritikus nyitja meg, az esemény házigazdája Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója. A megnyitón közreműködik Simkó Beatrix előadóművész.

A megnyitó időpontja: 2021. augusztus 4. 18:00
Helyszín: Új Műhely Galéria, Szentendre, Fő tér 20.
A kiállítás 2021. augusztus 29-ig tekinthető meg, szerdától vasárnapig 10:00 és 18:00 között.
Kiállító művészek: Baglyas Erika, Benczúr Emese, Csontó Lajos, Égi Marcell, Fábián Veronika, Huber Kinga, Kis Judit, Lőrincz Réka, Szirtes János, Tengely Nóra, Zámori Eszter
A kiállítás kurátorai: Récsey Manyi művészeti menedzser és Roskó Mária ékszertervező
Borító: Lőrincz Réka: Keep the balance
fotó: Szombat Éva