2020. augusztus 6., 19:17
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Felújították a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár elöregedett villamoshálózatának egy szakaszát a nyáron. A korszerűsítés idején a gyermekkönyvtár, a fonotéka és a helytörténeti gyűjtemény tartott csak zárva úgy, hogy ezek szolgáltatásait a könyvtár biztosította. A műszaki átadás augusztus 6-án megtörtént. A szolgáltatás folyamatos és a könyvtár jelenleg is nyitva van, de csak augusztus 24-től lesz látogatható teljes egészében. 

Ütemezett elektromos felújítási, villanyszerelési munkák műszaki átadására került sor a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban augusztus 6-án csütörtökön. A fejlesztés során az elöregedett villamoshálózat egy szakaszát újították fel. Sor került az erősáramú villanyvezetékek, a lámpatestek és a villanykapcsolók cseréjére is. Az érintett szakaszon az elöregedett világítóberendezések mindegyike megújult. A látogatók biztonsága érdekében, a korszerűsített részeken helyet kaptak akkumulátoros lámpatestek és a menekülési út irányát jelző táblák is. A munkálatok a gyermekkönyvtárt, a fonotékát, a mosdókat, az orvosi szobát, a ruhatárat, a helytörténeti olvasót, a raktárakat és részlegesen az alagsori szakaszokat érintették. A felújítás idején a gyermekkönyvtár, a fonotéka és a helytörténeti gyűjtemény zárva tartott, azonban a szolgáltatásait fenntartotta a könyvtár. A folyóiratolvasó részen kisebb kurrens gyermekkönyv-, illetve DVD/CD részleget alakítottak ki, szükség esetén pedig a könyvtárosok a lezárt területekre is be tudtak menni. Így a szolgáltatás folyamatos volt. A fejlesztés Szentendre Város Önkormányzat finanszírozásából valósult meg. A tervek szerint a felújítás következő fázisában az olvasóterem és az alagsori irodák újulnak meg. Az elavult villamosberendezések lecserélésével és a hálózat korszerűsítésével nem csak az olvasóterek egy része vált biztonságossá és komfortosabbá, hanem 38 könyvtári dolgozó munkahelyi körülményei is javultak.

A könyvtár a rendes nyitvatartási időben fogadja az olvasóit:

Hétfőn 9-19-ig
Kedden 9-19-ig
Szerdán zárva
Csütörtökön 9-19-ig
Pénteken 9-19-ig
Szombaton 9-13-ig

A felújítási munkálatok miatt augusztus 24-ig a gyermekkönyvtár, a helytörténeti gyűjtemény és a fonotéka személyesen nem lesz látogatható, de a felnőtt kölcsönzői térbe átviszik a kurrens dokumentumokat, és kérésre a munkatársak a teljes állományból ki tudják szolgálni az olvasókat.

A nyitvatartásról a könyvtár honlapján olvashatók részletek. »»