2012. február 16., 12:35
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 12 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Hamarosan megérkeznek a tavaly augusztusban átadott épületbe a korszerű orvosi műszerek, az új informatikai rendszer és a modern bútorok is. Alább a hivatalos sajtóközlemények olvashatók:

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Európai szintű betegellátás és adatvédelem kétezer négyzetméteren a Szentendre 1000év+ program keretében felújított és kibővített rendelőintézetben. Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok minősítést, Minőségirányítási rendszer alapminősítést és az Informatikai biztonsági irányítási rendszer című tanúsítványt is kiérdemelte Szentendre Város Egészségügyi Intézményei (SZEI). A 100 ezer ember ellátására is képes, kétezer négyzetméteres alapterületű komplexum a térség legmodernebb központjaként az egynapos sebészet beindítását is tervezi.

Magas színvonalú betegellátást biztosít a 22 szakrendelést is magába foglaló Szentendre Város Egészségügyi Intézményei (SZEI) a város és térsége lakossága számára. A modern járóbeteg-ellátó központ szakmai teljesítményével három minősítést is kiérdemelt. A rendelőintézet a Magyar Egészségügyi Ellátási Standardok minősítés mellett megkapta az Informatikai biztonsági irányítási rendszer tanúsítványt. A nemzetközi szabványoknak való megfelelés révén továbbá megkapta az ISO9001-es Minőségirányítási rendszer alapminősítést is.

A Szentendrei Szakorvos Rendelőintézetet a KMOP-4.3.2-2008-0004 azonosítószámú Európai Unió által támogatott program keretében újították fel, melynek köszönhetően modern környezetben gyógyulhatnak a betegek.

A minőségirányítási rendszer és az összehangolt adminisztráció segítségével nemcsak átláthatóbbak a napi feladatok, de a betegek ápolásának színvonala is emelkedhet és erősödhet a betegközpontú ellátás. A rendszer rávilágít azokra a munkafolyamatokra, melyek fejlesztésre szorulnak, továbbá a betegek igényei, problémái is felmérhetőek, így csökkenhet a felesleges várakozási idő A minősítési eljárás során a rendelőintézet dolgozói is megismerhették egymás munkáját, így a kiemelkedőbb ellátás érdekében, a jövőben egyszerűbb lesz összehangolniuk feladataikat.

Az intézmény hangsúlyos figyelmet fordít a betegek adatainak védelmére is. Szigorú információbiztonsági szabályok és a biztonsági helyiségben kialakított szerverszoba biztosítja a rendelőintézet és a betegek adatvédelmét. A rendszer egy esetleges informatikai probléma elhárítására is képes.

„A rendelőintézet számos új fejlesztésen esett át, mára már egy igazán modern, korszerű intézményben tudjuk fogadni a betegeket. A jövőben további szakrendelések és az egynapos sebészet beindítását is tervezzük. A minőségirányítást is tovább szeretnénk fejleszteni, a betegelégedettségi felmérések statisztikai kimutatásait szakrendelések szerint fogjuk csoportosítani a jövőben” – Dr. Pázmány Annamária, a SZEI intézményvezetője.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Korszerű berendezések, nappali kórház és egynapos sebészet Szentendrén. Tovább bővülnek Szentendre Város Egészségügyi Intézményeinek szolgáltatásai.

Új orvosi műszerekkel és informatikai eszközökkel bővül a tavaly átadott Szentendre Város Egészségügyi Intézményei (SZEI) betegellátó központ. Háromszázmillió forint értékben érkeznek a páciensek gyógyításához szükséges berendezések, valamint a XXI. századnak megfelelő bútorokkal is bővíti szolgáltatásait az intézmény. A SZEI ugyanakkor további 16 szakrendeléssel bővíti palettáját, többek között egynapos sebészetet és egy nappali kórházat is elindítanak.

A SZEI jelenleg összesen 22 korszerű szakrendelővel várja betegeit és további 16-tal bővül a jövőben az intézmény szolgáltatási köre. A tervek szerint egynapos sebészet, nappali kórház, gyermekpszichiátria, allergológia, andrológia, érsebészet, baleseti sebészet, valamint gasztroenterológiai laboratórium is kialakításra kerül.

Szentendre Város Egészségügyi Intézményeit az elmúlt év augusztusában adták át, az épület korszerűsítését a KMOP-4.3.2-2008-0004 azonosítószámú Európai Unió által támogatott pályázat révén, a Szentendre 1000év+ program keretében valósították meg. Az intézmény átadását követően megkezdték működésüket az orvosi rendelések, március végéig pedig megérkeznek azok a berendezések is, melyek segítségével teljessé válik a betegek számára nyújtott szolgáltatások köre. A betegek fogadása korszerűbb, kényelmesebb körülmények között történhet, az ügyintézés gyorsabb és egyszerűbb lesz.

A fejlesztésnek köszönhetően az épület felújításán túl, számos új, korszerű műszer és informatikai eszköz beszerzése is folyamatban van. Tavasszal több mint 300 millió forint értékben üzemelnek be új műszereket, melyek jelentősen emelni fogják a betegellátás színvonalát. A modern épület és a legkorszerűbb technikával rendelkező orvosi eszközök mellett új bútorok is érkeznek az intézetbe. Az eszközök a közbeszerzési eljárásban nyertes NovelMedix Orvosi Műszerkereskedelmi és Szolgáltató Kft-től érkeznek.

„Célunk, hogy egy minden szempontból betegközpontú intézményt valósítsunk meg. A páciensek állapotának javulásához nemcsak a szakértő orvosok, ápolók, de az őket körülvevő környezet is hozzájárul. Kiépítettük továbbá minőségirányítási rendszerünket is, melynek segítségével követni tudjuk a betegek igényeit” – mondta Dr. Pázmány Annamária, a SZEI intézményvezetője.