2020. február 26., 11:54

Fokozott óvintézkedésekre kéri a Tankerület az Olaszországban járt diákokat és szüleiket: aki nemrégiben érkezett haza külföldi útról, az két héten át ne menjen iskolába, maradjon otthon, illetve forduljon orvoshoz az esetleges fertőzés továbbadásának elkerülése érdekében.

A Tankerület kérésére az alábbi felhívással fordulnak a szülőkhöz az iskolák:

Újabb európai országban jelent meg a koronavírus. Mivel már Észak-Olaszországban is karanténba helyeztek két tartományt, ezért fokozott óvintézkedések megtétele szükséges a járvány terjedésének megakadályozása érdekében.

Aki csoportosan vagy akár egyénileg/családosan az elmúlt időszakban Olaszországban járt (Velencei karnevál, sítábor, …), kérjük, hogy a protokoll szerint legalább 2 hétig ne engedjék iskolába a gyermekeiket, illetve feltétlenül keressenek fel szakorvost!

A kínai Vuhan városból indult tüdőgyulladással járó új vírusfertőzés globális méreteket ölt. A Kormány a betegség elleni védekezés érdekében egy operatív törzset hozott létre, amely képes hatékonyan reagálni, ha az egészségügyi vészhelyzet eléri Magyarországot.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ weboldalán (www.nnk.gov.hu) minden fontos információ megtalálható a koronavírussal kapcsolatban, valamint ingyenesen hívható zöldszámokon (80/277-455, 80/277-456) is várják a hívásokat a hét minden napján 24 órában.

A legfrissebb tájékoztató: https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/510-tajekoztato-az-uj-koronavirus-okozta-jarvanyrol-2020-februar-25

Koronavírus ingyenesen hívható zöldszám
Koronavírus tájékoztató