2015. március 10., 17:09
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Balla M. Anna Nyugi-Nyögi Ko(ó)r és Gyarmati Péter Nyereséges válság? című kötetét ajánljuk az olvasóknak.

A nyugdíjas évek is lehetnek szépek

Balla M. Anna nyolcadik könyve Nyugi-Nyögi Ko(ó)r címmel jelent meg a közelmúltban. A szentendrei szakújságíró-író ebben a kötetben a nyugdíjasokat szólítja meg, és üzeni nekik, hogy ne éljék meg tragédiaként, ha befejezik aktív életüket.
A könnyed hangvételű, humoros történetekkel teli könyvet az írónő használati útmutatóként ajánlja azoknak, akik aktív munkával töltött évtizedek után nyugdíjba mennek. A kötet olyan gyakorlati tudnivalókat tartalmaz, pl. gyógynövény gyűjteményt, amelyek az időskorúakat érintik és érdeklik. Balla M. Anna könyvének hitelességét az adja, hogy ő is most lépett be a nyugdíjas korba. Nagyon fontosnak tartja, hogy a nyugdíjazást ne személyes tragédiaként éljék meg az idősebbek, hanem lássák meg a jó oldalát, használják ki az adódó lehetőségeket, és próbálják meg hasznossá tenni magukat az adott körülmények között. Hiszen életük minősége is megváltozik, ha megváltoztatják hozzáállásukat, és más megvilágításban nézik a problémákat. Konkrét példákkal, humoros megoldásokkal és rendkívül hitelesen oldja fel az írónő a nyugdíjasok gondjait, és oldja fel gátlásaikat. Mindezek mellett a sokszor tabuként emlegetett témákról is őszintén szól.

Gondolkozz! Think!

…alcímmel jelent meg dr. Gyarmati Péter, a Szentendre Szalon egyik alapító tagjának kötete, melyet mindazok figyelmébe ajánl, akiket érdekel Magyarország jövője. A villamosmérnök, matematikus professzor a tudomány területéről kissé eltávolodva a kétkedés, gondolkodás fontosságát hangsúlyozva foglalja össze a könyvben Magyarország politikai-gazdasági pozícióját a válság tükrében. Az összefüggéseket matematikai precizitással levezető, olvasmányos kötet a kitörési pontokat keresve közös misszióra hív: „Találjuk ki együtt Magyarországot!”. A 2008-2009-ben, a pénzügyi világválság elején íródott kötet harmadik, javított, bővített kiadása a változások nyerteseiről is beszámol. Gyarmati Péter Nyereséges válság? című, gondolatébresztő könyve útmutató lehet a szűkülő lehetőségek örvényéből a kitörésre.