2017. március 19., 08:00
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 7 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A nemzeti ünnepen kitüntetettek között van a szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub Ezüstfény Együttese is.

Elismerő oklevelet vehetett át a szentendrei Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub Ezüstfény Együttese a katonazenei hagyományok ápolása, megőrzése és népszerűsítése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként. Séra Anna, az együttes vezetője és felkészítője ajándékot kapott munkája elismeréseként.

Korábban hírül adtuk, hogy a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Aknay János Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének elnöke.

Nemzeti ünnepünk alkalmából, kiemelkedő színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült: Dr. Biró Friderika, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum nyugalmazott főmuzeológusa és volt megbízott főigazgató-helyettese, Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült: Végh Tamás táncművész, a Duna Művészegyüttes szólistája, 1988-1998 között a Szentendre Táncegyüttes tagja.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

Képgalériánk: a Kossuth Lajos Nyugdíjas Klub Ezüstfény Együttese a díjátadón