2012. június 24., 15:53
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 12 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Modern technikai eszközökkel felszerelt, akadálymentesített, többnyelvű kiadványokkal ellátott Turisztikai és Információs Központot adtak át Szentendrén, az Európai Uniós program keretében megvalósított belvárosi rehabilitációs projekt keretében. Az épület átadása mellett bemutatták a város infokommunikációs fejlesztését, melynek segítségével nem csak a helyi lakosok, hanem a Szentendrére érkező belföldi és külföldi turisták is naprakész információt kaphatnak a városi rendezvényekről, szálláshelyekről és éttermekről.  

 Szentendre Város Önkormányzata, valamint a Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. június 23-án átadta a „Szentendre 1000év+” program keretében a KMOP-5.2.1/B-2f-2009-0015, KMOP-3.1.2/C-11-2011-0001 azonosítószámú, Európai Uniós projekt során megvalósult, modern információs és technikai eszközökkel felszerelt Turisztikai és Információs Központot.

A Dumtsa Jenő utca 22. szám alatt üzemelő iroda egy korábbi romos épület teljes belső átépítésével alakult igazán modern turisztikai centrummá. Az új díszburkolattal és zöld szigetekkel ellátott központ teljes udvara köztérként funkcionál majd, ahová ősztől szentendrei növényeket, szőlőt, piszkét terveznek a fenntartók ültetni, hogy a helyi lakosok és a Szentendrére látogató turisták megismerhessék egy 18. századi belső kert jellegzetes növényeit és élvezhessék egy igazi, korhű belső udvar hangulatát.

Az épület kialakítása során a kivitelezők nagy figyelmet szenteltek az iroda akadálymentesítésére, és a pelenkázóval ellátott mellékhelyiség kialakítására is. Az épület szolgáltatásai közé tartozik a csomag-, valamint a biciklitárolás lehetősége. A megújult iroda többnyelvű kiadványokkal, a városról készített kisfilmek vetítésével is várja a turistákat.

 A TourInform iroda ünnepélyes átadásán bemutatták az Irány Szentendre honlaphoz kapcsolódó, a KMOP-5.2.1/B-2f-2009-0015 azonosítószámú Szentendre belvárosának innovatív, funkcióbővítő rehabilitációja elnevezésű projekt keretében kialakított infokommunikációs rendszert is, melynek segítségével nem csak a helyi lakosok, hanem a Szentendrére érkező belföldi –és külföldi turisták is naprakész információt kaphatnak a városi rendezvényekről, szálláshelyekről és éttermekről is. Ezen felül minden iOS vagy Android telefonnal rendelkező felhasználó számára elérhetővé válnak bővebb információk Szentendre nevezetességeiről, érdekességeiről is QR kódok segítségével, amelyek az újonnan kihelyezett térképekről, utcanév-táblákról érhetőek el.

A Turisztikai és Információs Központ fejlesztése az átadást követően is folytatódik, augusztus végéig a teljes informatikai felszerelés megújul az irodában. Szintén augusztustól, az iroda udvarából nyíló üzletben, a stelázsi program keretében, helyi termelők által készített termékeket vásárolhatnak az érdeklődők.

„A belvárosi rehabilitáció projekt fontos elme, a bérlakás állomány fejlesztése mellett, a lakosságot célzó szolgáltatások fejlesztése. Szentendre számára nagyon fontos, hogy a városba érkező turisták jól érezzék magukat, egyszerűen megtalálják az őket érdeklő programokat, látványosságokat. A megújult turisztikai központ és az új mobiltelefonos alkalmazás biztosítja a hazai és külföldi turisták színvonalas vendégül látását” – mondta Dr. Dietz Ferenc, Szentendre polgármestere.

 Mindazok számára, akik iOS vagy Android rendszerű okos telefonnal rendelkeznek, az alábbi QR kódok segítségével tölthetik le Szentendre új, városnéző mobil alkalmazását:

Legyen mobiltelefonja az idegenvezetője!

Legyen mobiltelefonja az idegenvezetője!

[fbphotos id=437314462969441]

A fotókat Varga Lajos készítette.