2022. augusztus 31., 15:32
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szeptember 1-jén, csütörtökön kezdődik a tanév. Ilyenkor számíthatunk arra, hogy a tanintézmények környékén megnövekszik a gyalogos és a gépkocsi forgalom. A reggeli sietség és az iskolakezdéssel járó izgatottság miatt kérjük, hogy ezekben különös óvatossággal közlekedjenek az utakon.

Szentendre Város Önkormányzata évről évre kiemelt figyelmet fordít az iskolások biztonságára. Augusztus végén az alábbi helyszíneken az iskolákba vezető útvonalakra figyelmeztető sárga útburkolati jelzéseket festett fel a Városi Szolgáltató:

  • Római sánc köz és a Kossuth Lajos utca csomópontjában
  • Vuk Karadzsics térnél
  • Dumtsa Jenő utca és Jókai utca kereszteződésében
  • Alkotmány utcában
  • Rákóczi utca és Tiszteletes utca sarkán
  • Áprily téren, a Református Gimnáziumnál
  • SZEI rendelő mögött, a Szent András Általános Iskola Bükkös parti bejáratánál, a K+R parkolónál

Az új felfestések segítségével a gyalogosok számára biztonságosabbá válik az átkelés ezeken a forgalmasabb útszakaszokon.

A városvezetés kezdeményezésére a tanév első napjaiban és a kiemelt iskolai időszakokban reggel és délután, a szentendrei rendészet és a rendőrség is segíti a közlekedés zökkenőmentes lebonyolítását. Pilis Dániel alpolgármester erről levélben tájékoztatta az oktatási intézmények vezetőit.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár környékén rendszeresen parkoló autósok figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy a könyvtár épülete előtti szakaszon az E.ON munkatársai javítási munkálatokat végeznek. A rekonstrukció várhatóan szeptember 6. keddig tart, és a könyvtár előtti útszakaszon több parkolóhelyet is elfoglal.

(Borítóképünk 2022. augusztus 31-én a Rákóczi utca és a Tiszteletes utca sarkán készült.)