2022. április 14., 14:45
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Ferenczy Múzeumi Centrum Keresztrím című irodalmi párbeszéd-sorozata negyedik részének vendége Rakovszky Zsuzsa és Both Balázs. 

Az FMC irodalmi beszélgetés-sorozatának alapötlete szerint Szilágyi Zsófia Júlia irodalomtörténész párban meghívott vendégei közül hol a fiatal, most induló, hol a már jelentős életművet felmutatott, elismert író, költő választja meg saját értékei, szakmai kíváncsisága szerint beszélgetőpartnerét. Ezúttal a beszélgetésre felkért Rakovszky Zsuzsa Both Balázst választotta.

Both Balázs – Rakovszky Zsuzsának
„A köveken lombok árnyéka nő,
kiflibe harap egy rongyos felleg.
Óriás bagoly, virraszt az idő.
Foszló brokátban csontfényű testek.
Hajcsat, kösöntyű. Két évszázad,
és vagyont ér liciten, rablók kezén.
Keresztet írnak mélyzöld cipruságak,
kriptát röntgenez a gázlámpafény.”
(Kisvárosi temető – részlet)

Időpont: 2022. április 23. (szombat) 18:00
Helyszín: Czóbel Múzeum (Templom tér 1.)

Rakovszky Zsuzsa 1950-ben született Sopronban. Erős költői indulás, több verseskötet, jelentős műfordítások után regényekkel jelentkezett. A legnagyobb közönségsikert A kígyó árnyéka hozta el számára. Állapotváltozások címmel 2020-ban jelent meg a saját válogatású versgyűjteménye.

Both Balázs 1976-ban született Sopronban, azóta ott él. 1999 óta publikál folyóiratokban, antológiákban. 2017-ben Bella István-díjat kapott. Ötödik verseskötete, az Üres ég alatt a napokban jelenik meg.

Az FMC ingyenes eseményén az írók könyvei a szentendrei Líra Könyvesbolt közreműködésével vásárolhatók meg.

Az FMC a programváltoztatás jogát fenntartja, eseményein kép- és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az FMC a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@muzeumicentrum.hu címen bármikor visszavonhatja.

Borítókép: Ferenczy Múzeumi Centrum