2021. szeptember 30., 11:25

A Dunamenti Regionális Vízmű Zrt. műszaki igazgatója arról tájékoztatta Fülöp Zsolt polgármestert, hogy a hét végére mind a három szerelőaknát lefedik, a kerékpárút burkolatát helyreállítják és szombaton megnyitják a lezárt szakaszt, az EuroVelo 6 Postás strand és a Dera-híd közötti szakaszán.

A polgármester csütörtök délelőtt beszélt a Dunamenti Regionális Vízmű Zrt. műszaki igazgatójával, Balogh Zsolttal, aki arról tájékoztatott, hogy ma megtörténik mind a három szerelőakna lefedése. Holnap befejezik a kerékpárút burkolatának helyreállítását, és szombaton megnyitják a lezárt szakaszt a kerékpárosok előtt.

A DMRV a kerékpárút alatt, az árvízvédelmi gátban húzódó regionális szennyvízvezetéken történt meghibásodás miatt zárta le a szakaszt július közepén. A hibaelhárítás során a korábban betemetett szerelőaknákat kellett kibontani. Az aknák műszaki előírásoknak megfelelő helyreállításához egyedi gyártású vasbeton fedlapokra volt szükség, amiket a Szebeton Zrt.-ben gyártottak le. A helyreállítás elhúzódását a kötelezően lefolytatandó közbeszerzési eljárás csúszása okozta.

Korábbi cikkeink:
Megérkezett az első fedlap a kerékpárút lezárt szakaszára >>>
Kerékpárút: az építés során elkövetett hiba szakszerű helyreállítása zajlik >>>
Nyár végéig zárva maradhat a kerékpárút a Postás strand és a Dera-híd között >>>