2016. március 4., 14:46

Vizsgálja a 11-es főút belterületi szakaszán a kerékpáros közlekedés lehetőségét egy mérnökiroda, melynek az önkormányzat a biztonságos kerékpáros infrastruktúra kialakításának részletes vizsgálatára, forgalomtechnikai terv kidolgozása adott megbízást.

Megosztja az érintetteket a 11-es főút szentendrei belterületi szakaszán a kerékpáros közlekedés biztosításának kérdése. Sokan szeretnék, ha a biciklizhetnének a 11-esen, mások szerint az amúgy is forgalmas, gyakran túlterhelt út nem alkalmas a biztonságos kerékpáros közlekedésre.

Az önkormányzat nem foglalt állást az ügyben, egyelőre szakértőkkel vizsgáltatja a kérdést. A mérnökiroda geodéziai és forgalomtechnikai felmérést végzett az érintett 6,5 km-es szakaszon, melyet északról a Határcsárda, dél felől a meglévő kerékpárút szentendrei becsatlakozásai határolják.

A geodéziai felmérés február végén elkészült, ezt követően megkezdődött az érdemi tervezés, melynek során Szentendre Város Önkormányzatával, a Magyar Közút Nzrt. Pest Megyei Igazgatóságával és a kerékpáros civil szervezettel is egyeztetnek.

Március elején a jelzőlámpás csomópontokról és a forgalomtechnikai terv kapcsolatáról egyeztettek a felek. A tervezők bemutatták a 11-es út-Dobogókői út csomópontjában megvalósítható kerékpáros kapcsolat elvi kialakítását, amellyel a Magyar Közút Nzrt és a város képviselői is egyetértettek.

A következő szakmai egyeztetésre várhatóan március közepén kerül sor, ezt követi a terv véglegesítése.

Képünk illusztráció: tudasbazis.sulinet.hu