2018. április 15., 12:36

Összeállításunkban városunk tíz körzetének egyéni képviselőit a körzetükben 2017-ben elvégzett fejlesztésekről kérdeztük. 10. körzet: Pintér Ádám.

2015 végére elkészült a környék lakóövezetének a csatornázása, azonban a munkák befejezése korántsem jelentette a csatornázással kapcsolatos munkák végét. A tavalyi évben több alkalommal tartottunk bejárást a városi és a csatornázási mérnökökkel, mely alapján a kivitelező cég több helyen javította a felmerült garanciális hibákat. A kivitelezőkkel nem sikerült mindenben megállapodni, ezért a város saját költségén elkészítette a csatornázás óta hiányzó vízvetőt a Gesztenye utcában, illetve egy különleges technológiával pormentesítette az Áfonya utcát.

A csatornázás idején a polgármester úrral ígéretet tettünk a környék legfontosabb útjának – a Barackvirág utcának – aszfaltozására. A DMRV vízcsőcseréjét követően elkészült az utca macskaköves részének teljes burkolatcseréje, de tavasszal még várhatók kisebb munkálatok a területen.

Régi adósság volt az Akácfa utca rendbetétele a hét évvel ezelőtti földcsuszamlást követően. Az alsó – csatornázott – része már 2015-ben új burkolatot kapott, a felső része pedig tavaly újulhatott meg. Itt is várhatóak még kiegészítő beruházások, mert a padkáját még nem sikerült megfelelően kivitelezni.

A boldogtanyai részen sikerült leaszfaltozni a Fülemüle utca legrosszabb állapotú részét. A derecskei részen a Földút Programban mart aszfaltos borítást kapott a Horgony és a Sellő utcák nagy része. A Papszigeti útra fekvőrendőrök kerültek a lakók kérésére, és elkészült a terv a teljes hegyvidéki terület forgalomlassítására. Az 1+1 programban a lakók összefogásával új aszfaltot kapott a Szöcske utca egy része, valamint a Mókus utca.

Sokak örömére teljesen új burkolatot kapott a kerékpáros-gyalogos út a Sztelin patak és a Határcsárda között, ami már szégyenteljes állapotba került az elmúlt években.

Emellett elkészültek a tervek a Várkonyi és Berek utcák felújítására, valamint a 11-es út szigetes gyalogátkelőhelyeinek kivitelezésére, melyből ez utóbbi megvalósítása bekerült a 2018-as költségvetésbe.