2018. április 12., 11:54

Összeállításunkban városunk tíz körzetének egyéni képviselőit a körzetükben 2017-ben elvégzett fejlesztésekről kérdeztük. 9. körzet: Gyürk Dorottya.

A 9-es körzet Pismány tetejét és a Szarvashegyet foglalja magában, amely szinte teljes egészében üdülőövezeti területe Szentendrének. A nyaralók a mai napig folyamatosan alakulnak át az itt élők állandó lakhelyévé. A meglévő infrastruktúra, amelyik alkalmas volt az üdülő övezeti nyaralók kiszolgálására, a hirtelen megnövekedett új igényeknek korlátozottan tud megfelelni. Ezért ebben a városrészben elsősorban az utak, a vízelvezetés, a közvilágítás fejlesztésére van lakossági igény. A 2017-es év fejlesztései ezért elsősorban erről szóltak, földutakat stabilizáltunk, nagyobb forgalmú összekötő utakat aszfaltburkolattal láttunk el, hidakat újítottunk fel, közvilágítást fejlesztettünk.

2017-ben a körzet leglátványosabb, legnagyszabásúbb beruházása az Egres úti híd felújítása és szélesítése volt.

Megújult a Muflon és Galóca utcák teljes szakasza, 340 m hosszúságban (Borsika utcáig) hengerelt aszfalt technológiával, valamint a Rozmaring utca első 200 m-es szakasza hengerelt aszfalt technológiával, és a Vanília utca eleje (1. házszámig, 60 m hosszúságban) mart aszfalt technológiával. 2018-ban ezt a munkát a Vanília utca teljes hosszában elvégezzük. Valamint elkészült a Szamóca utca is teljes hosszában (287 m) mart aszfaltos technológiával.

Sokak kérésének eleget téve megépült a Barackos úti járda a Barackos út 68-tól a Tátika utcai buszmegállóig 500 méter hosszan. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően most már szinte teljes hosszában közlekedhető a Barackos út gyalogosan is.

A Sztaravodai út Tegez utcai buszmegállóiban (mindkét oldalon) egy-egy napelemes kandelábert telepítettünk lakossági kérésre. A Forrás utcai Szabadságforrás buszmegállónál is napelemes kandelábert helyeztünk ki.

Az elmúlt időszakban felmerült az igény közösségi terek létrehozására, mind Pismányban, mind pedig a Szarvashegyen. A 2018-as év fejlesztési irányait nagy valószínűséggel ezek a kérések fogják meghatározni.