2018. április 9., 16:40
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Összeállításunkban városunk tíz körzetének egyéni képviselőjelöltjeit a körzetükben 2017-ben elvégzett fejlesztésekről kérdeztük.

8. körzet, Dombay Zsolt

Egy KEHOP-pályázatnak köszönhetően  – melynek 156.6 millió Ft-os támogatási összegét az önkormányzat 29 millió forint önrésszel egészítette ki – városunkban három épület újult meg energetikailag, köztük a 8. körzetben lévő Izbégi Általános Iskola, melynek A. és B. épülete, valamint  a tornacsarnok fejépülete újult meg. A vis maior felújítások négy területre koncentrálódtak, melyek közül az Anna utcai partfal felújítása érintette a körzetet.

A Vasvári Pál utcában pormentesítés történt. Ezzel a technikával a keletkező por mennyisége jelentősen csökkenthető, illetve alacsony forgalmú időszakban meg is szüntethető. Az eljárás lényege, hogy a kezelendő felületre juttatott oldat beszivárog a talaj felső rétegébe, és mivel ez kevésbé párolog, mint a víz, a nedves réteg még száraz időjárás esetén is az út felületén marad.

A Szűcs József utcai játszótér fejlesztése a lakosok kérésére és véleményüket kikérve valósult meg. A felújítás során új játszóeszközöket telepítettünk, illetve kis faházat, padot helyeztünk el, a homokozó fölé pedig árnyékoló ponyvát. Ezen kívül festési és metszési munkálatok is zajlottak. 2018 év folyamán tervezzük a nagy vár és környezetének gumiburkolattal való lefedését.

Elkezdődött a Szentlászlói úti szervizút és járda felújítása a Forgács utcai csatlakozásnál. Itt is a lakosok kezdeményezték a járda kialakítását, amelyet viacolor burkolattal láttunk el.

A körzetben sok helyen történt kátyúzás: az Anna közben, az Anna, a Bessenyei, a Csapás, a Csicserkó, a Hegybíró, a Kadarka, a Kékesi, a Kisforrás, a Kút, a Líra, a Pásztor, a Puskin, a Szűcs József, a József, a Kovács László, a Lévai, a Mária, a Szőke Lajos, a Táncsics Mihály, a Tavasz, a Vajda Lajos, a Vásárhelyi Pál és a Virág utcákban. Földútjavítás történt a Pásztor, a Puskin, az Anna, a Kisforrás és a Zilah utcákban. A Kisforrás utcánál patakmeder-rendezés, illetve fakivágás és gallyazás történt. Elbontottuk a betonelemeket a parktábor mentén, és korlát készült a Kékesi utcán. Sor került a Szentlászlói út melletti támfal karbantartására is.

Ároktakarítás történt a Szentlászlói úton, illetve a zárt csapadékvízelvezető rendszer tisztítása a Mária és Anna utcákban. A Pásztor utcában a rácsok lettek felújítva. Cserjeirtás és gallyazás volt a Pásztor, a Csapás, a Czotter Aladár, az Íjász, az Anna, a Pilisi, a Vasvári, a Zilah utcákban, illetve izbégi sportpályán. Kaszálás ötszöri ütemben történt a közterületeken.

Közlekedéstechnikai fejlesztések a körzetben: a Pásztor utcában és környezetében 30-as övezetet alakítottunk ki, illetve az iskolakezdésre átfestettük a gyalogátkelőhelyeket.