2023. szeptember 19., 13:03

Szeptember 19-én, kedden került sor a Magyar Kerékpárosklub szervezésében, Szentendre Város Önkormányzatának támogatásával a Bringázz a munkába! kampány rendezvénysorozat újabb Bringás reggelijére.

Reggel hét és kilenc óra között az Apor hídnál, az evangélikus templom előtt ezúttal is a Magyar Kerékpárosklub szentendrei csapata, valamint Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere várta Bringás reggelivel a munkába vagy éppen túrázni induló kerékpárosokat. A szentendrei önkormányzat ezúttal hetven pogácsával, és hetven szilváspapuccsal járult hozzá a reggelihez, a Magyar Kerékpárosklub pedig kakaóscsigával, üdítővel és a kerékpározást népszerűsítő kiadványokkal várta a bringásokat. A kerékpározást népszerűsítő rendezvény sikerét jól mutatja, hogy a borongós-esős idő ellenére hatvan-hetven kerékpáros járt arra és fogyasztott a reggeli falatokból.

A Bringázz a munkába! kampány célja, hogy – aki megteheti – az autó helyett  kerékpárral induljon munkába. A mozgással nemcsak az egészségét erősíti a kerékpározó, hanem a környezetet is védi, hiszen ha bringát használ, nem szennyezi a levegőt. Aki pedig rendszeresen nyeregbe pattan, az jó eséllyel már nemcsak a munkába indul a pedált tekerve, de akár hosszabb kirándulásaira is magával viszi a kerékpárt, akár az autó tetején, akár a tömegközlekedési eszközökön, hogy aztán a természetben folytassa a bringatúrát.

(Fotó: Bellai László / Szentendre.hu)