2020. december 11., 10:07
A karácsony ünnepének közeledtével a városban is elindult az egyházi és a civil szervezetek adománygyűjtése. Az idén is számos jótékonysági akciót kezdeményeztek a szentendreiek, ezeket gyűjtöttük össze. A koronavírus-járvány miatt sok, egyébként is hátrányos helyzetű család került még nehezebb helyzetbe – gondoljon rájuk, és ha teheti, segítsen Ön is a rászoruló családoknak, tegye szebbé számukra is az ünnepeket!

Adni öröm! – Magyar Máltai Szeretetszolgálat – adománykártya-vásárlás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR közös akciójában idén adománykártyák megvásárlásával segíthetnek a rászorulóknak. Az adománykártyát az áruházak pénztárainál lehet megvásárolni. A 200 vagy 500 forintos, vonalkóddal ellátott kártya megvásárlásával a legszegényebbeket segíthetik a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A vásárláskor az így befolyt összeget a Spar erre a célra átutalja a Máltaiaknak.
A Szeretetszolgálat központja a helyi szervezeteknek is átenged csomagokat, hogy ők oszthassák ki a lakóhelyükön.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szentendrei Csoportja tavaly 18,5 tonna tartós élelmiszert gyűjtött össze, és ebből mintegy 600 csomagot juttatott el a rászoruló szentendrei családoknak.
Mivel az idén ilyen formában nincs adománygyűjtés, ezért a helyi szervezet pénzadományokat gyűjt, hogy a központilag biztosított csomagok számát gyarapítani tudják, és több család számára állíthassanak össze karácsonyi csomagot.
Magyar Máltai Szeretetszolgálat
11784009-20005320
A közlemény rovatba írják bele: Szentendrei Csoport
Szentendrei Csoport >>


Advent idején – Szentendrei Konzervatív Esték Klub

A Szentendrei Konzervatív Esték Klub idén is szervez jótékonysági  adományosztást az adventi időszakban. Céljuk az idősek, nehéz sorsú családok támogatása Advent meghittségének szellemében. Most, ebben a nehéz időszakban mindenki segítségére számítunk! Amennyiben csatlakozni kíván csapatunkhoz, és adománnyal segíti az elesetteket, keressen meg bennünket!
SzeKE: +36 20 464 3193


Cipősdoboz akció Szentendre – november 16–december 20-ig

Gyűjtőpontok: Offline Center (Ady Endre út 6/b) és a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár (Pátriárka utca 7.)
Szervezők: Baptista Szeretetszolgálat, Offline Center (Kőhegy Alapítvány), Szentendrei Baptista Gyülekezet, partnerek: Fiatalok Krisztusért Alapítvány, Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár
Segítsünk együtt a rászoruló gyermekeknek!
Több tízezer, nélkülözésben élő gyermek továbbra is kizárólag a Cipősdoboz Akciónak köszönhetően kap meglepetést az ünnepek alkalmából. A járvány miatt most minden eddiginél nagyobb szükség van az országos összefogásra.
Te is dobozolj és tedd szebbé egy gyermek karácsonyát! Így állítsd össze a dobozt: Cipősdoboz (ciposdoboz.hu)
www.offlinecenter.hu, Tel.: 06 20 352 5357 / Móricz János


Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény – adománygyűjtés

A Dunakanyari Család- és Gyermekjóléti Intézmény a karácsonyra készülődve idén is gyűjt a rászoruló családoknak, gyerekeknek jó minőségű ruhákat, játékokat és tartós élelmiszereket.
Ha úgy érzi, hogy szeretne segíteni a bajbajutott családokon, hozza el hozzánk jó szívvel felajánlott adományait intézményünkbe, hogy ajándékként oda kerüljenek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.
Szentendre, Szentlászlói út 89. sz. | Telefonszám: +36 26/312-605, +36 26/400-172
Nyitvatartás: hétfő: 12-16, szerda: 8-16 óráig, csütörtök: 8-16 óráig, péntek 8-12 óráig
December 11-én (pénteken) és 12-én (szombaton) élelmiszer-adománygyűjtést szerveznek a budakalászi Auchanban a pénztárak előtti részben. Tartós élelmiszereket várnak.
Eddig beérkezett adományok:

Püspökmajori Óvoda
szülői közössége


Édeni Édességek
Boltja


Vegye-Vigye
ÉlelmiszerüzletMikulásGyár Szentendrén – december 1-17. – Castrum Center (Paprikabíró u. 21.)

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete és a Castrum Center együttműködésében Szentendrén is csatlakozhat az országos MikulásGyár adománygyűjtéséhez. A Mikulásgyár szentendrei gyűjtőpontja: a Castrum Center.
Az adományokkal a Szentendrén és környékén mélyszegénységben élő családokat támogatják. Tartós élelmiszereket, konzerveket, édességet, tisztálkodási és tisztítószereket, használt, de jó minőségű és tiszta ruhákat, jó állapotú játékokat, könyveket várnak a szervezők.
Az adományokat a nyitvatartási időben adhatják le: hétfőtől péntekig: 07:30–19:00, szombatonként: 08:30–12:30 óráig
Adományosztás: december 18. péntek, 13.00-18.00 óráig a Castrum Center rendezvénytermében.


Magyar Református Szeretetszolgálat – Szeretetdoboz

A Magyar Református Szeretetszolgálat adománygyűjtésével a rászoruló családok, gyermekek és idős emberek karácsonyát kívánja boldogabbá tenni. A koronavírus-járvány miatt idén sokkal többen kerültek nehéz helyzetbe, így most még inkább fontos, hogy mindazok, akik megtehetik, segítsék a rászorulókat.
A Szeretetdobozba tartós élelmiszer-adományokat várnak.
Gyűjtőhelyek: a Református Templom (hétfőn 17-19 óra), Református Gimnázium (Áprily tér 5.), a Református Óvoda (Vasúti Villasor 15, 16:30-ig), Evangélikus Óvoda (Pannónia u. 40), Evangélikus Gyülekezet (Bükkös part 2), Barcsay Iskola,
December 10-ig várják az adományokat.


Ökumenikus Segélyszervezet – Hívja a 1353-as adományvonalat!

Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek — ezzel a jelmondattal indította el az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtését. Várják a hívásokat, sms-eket a 1353-as adományvonalon, hívásonként, ill. sms-enként 250 Ft-tal járul hozzá az összefogáshoz. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon. A segélyszervezet azért gyűjt, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, és hogy kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.


Pannóniatelepiek a Hajléktalanszállóért

Pannóniatelep körzetben található a Hajléktalanszálló, ami fedelet nyújt a rászorulóknak, akiknek nem adatik meg, hogy saját otthonukban, családjuk körében töltsék az ünnepeket. Az ő ellátásuk megkönnyítésért adománygyűjtést szerveznek advent első két hetében. Egyeztetve a fenntartó Gondozási Központtal pénz- és tárgyadományokat várnak:
– Pénzbeli adományaikat a Szentendréért Közalapítvány bankszámlájára utalhatják.
A közlemény rovatba írják be, hogy „HAJLÉKTALANSZÁLLÓ”.
A Szentendréért Közalapítvány bankszámla száma az alábbi:
11742087-20073857-00000000
– Tárgyi adományok: konzervek (töltött káposzta, rakott káposzta, paradicsomos gombóc, chilis bab), „bögrés” zacskós leves, gyümölcstea, szaloncukor (édesség), egyszerhasználatos szájmaszk, gumikesztyű
A tárgyi adományokat kitelepülésen gyűjtik, helyszíne:
a Móricz Zsigmond, Patak és Stromfeld utcák kereszteződésében lévő parkos rész.
Időpontjai: december 05.(szombat) 14.00-16.00 óra és december 12.(szombat) 14.00-16.00 óra
(Az adományozók, a járványhelyzetnek megfelelően maszkban és egymástól megfelelő távolságot tartva tudják átadni adományaikat.)


Rotary Klub Szentendre

A Rotary Klub folytatja az előző években már sikeres szentendrei projektjei számára a gyűjtést.
– Gyűjtenek a Bárczy Gusztáv Speciális Iskola eszközvásárlására,
– valamint a Klub „Bízz magadban”, fiatal tehetségek-ösztöndíj pályázatának támogatására.
Bár kitelepülni nem tudunk a húsz éve megszokott Advent alatti forralt bor árusításunkkal, de csatlakozni, az alábbi módon lehet célkitűzéseinkhez, melyet megköszönünk.
A pénzügyi támogatásokat az adományozó által megjelölt projektre fordítják, számlaszámuk:
CIB-10700440-44241007-52200005
A döntésüktől függően a közleményrovatba írják be: Bárczy iskola vagy Bízz magadban


Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület – Karácsony a védenceknek – december 21., 9–14 óráig

A karácsony az állatoknak is karácsony! Szeretettel várunk minden kedves állatbarátot, támogatóinkat, önkénteseket az ünnepi adománygyűjtésre az árvácskák karácsonyfája alá!
Lesz: forró ital, sütemény, lelkes kutyák, doromboló macskák, nagyon hálás gondozók és sok-sok mosoly. Amivel segíthetsz: kutyasétáltatás, kutya-cicatáp, tisztítószer, cicaalom, faforgács, szalma, pénzügyi támogatás
Ha nem tudsz eljönni, de szeretnél segíteni, akkor támogathatsz minket:
– az ADHAT VONAL-on is 13600/64
– vagy utalhatsz a számlánkra
Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület
számlaszám: 64700076-10006234
A közleményrovatba írd bele: „karácsony”.
Segíts, hogy az ünnep, a menhely védenceinek is ünnep legyen!


Szentendre Barátai Egyesület – Adventi jótékonysági garázsvásár – Bükkös parti termelői piac – december 5-6.

Partnere: Szentendrei Szent Erzsébet Karitász Közösség
Az Egyesület és a Karitasz Közösség szeretné, ha a karácsonyt mindenki meleg otthonban ünnepelhetné. Kívés Zoltánnal, a szentendrei Karitász vezetőjével egyeztetve az Egyesület Adventi jótékonysági garázsvásárt hirdet, amelynek befolyt összegét felajánlják a Karitász tűzifa vásárlására, a rászorulók megsegítésére.
Ha szeretne segíteni, akkor
– SZEMÉLYESEN » december 5-6-án a piacon keresse az Egyesület standját, ahol jobbnál jobb ajándékok közül válogathat és az értük adott adomány teljes összegét az Egyesület eljuttatja a Karitásznak.
– ONLINE ADOMÁNY » a tűzifára szánt adomány átutalható az egyesület bankszámlájára:
Név: Szentendre Barátai Egyesület
Bsz.: 10700550-69774944-51100005 (CIB Bank)
A megjegyzés/közlemény rovatban tüntesse fel: TŰZIFA


Szentendrei Evangélikus Egyházközség

A Szentendrei Evangélikus Egyházközség az adventi időszakban pénzbeli adományt gyűjt, a járvány miatt rászoruló családok, egyedülállók javára.
Az adományokat élelmiszerre és tűzifa vásárlására gyűjtjük, amellyel folyamatosan segítjük a nehéz anyagi helyzetbe kerülő testvéreket, felekezetre való tekintet nélkül.
A céladományokat a Szentendrei Evangélikus Egyházközség számlaszámán fogadjuk.
Szentendrei Evangélikus Egyházközség
OTP 11742087-20000545
A közlemény rovatba írják bele: adventi adomány
Isten áldása legyen az adományozókon és az adományok felhasználásán!


Vasárnapi Merőkanál

A tartós élelmiszer adományokat december 18-áig várják, nyitvatartási időben (H-P: 9-17 óra). Cím: Szentlászlói út 13.
Továbbá két önkéntesük december 13-án és december 20-án 10-12 óra között várja az adományokat a volt egészségház udvarán.
A Kerekerdő csapata is csatlakozott a Vasárnapi Merőkanál adománygyűjtéséhez.
Az adományokat december 23-án juttatják el a rászorulók részére, az adománykiszállításban bringás önkéntesek is részt vesznek.
Szeretettel várnak mindenkit, aki segíteni szeretne.
Elérhetőségük: vilagcirkusz@gmail.com, vatikati@gmail.com
A Vasárnapi Merőkanál facebook oldala >>


 

Fotó: Deim Balázs