2020. december 4., 13:53
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kalandos adventi sétára hívja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a Szentendrei Kulturális Központ az Advent Szentendrén rendezvénysorozat keretében. A játék december 3-20-ig, bármely nap, bármely napszakában játszható. A játékos séta időtartama 30-45 perc, hozzá az útikalauz letölthető, nyomtatott példányokat a Parti Medvében és a Tourinform Irodában lehet kérni.

Kalandorok, Gondolkodók, avagy Kalangondolgók!
Jó szándékú atyafiak és anyaleányok!

Ki oly kitartó közületek, hogy e nehéz időkben új felfedezésekbe bocsátkozzon, és felkutassa Szentendre rejtett titkait? Aki van olyan elszánt, és rendelkezik elég jóakarattal, csak az vágjon neki!

A Parti Medve előtt található Szentendre Nagy Gondolat-Patikája, avagy a szentendreiek füves könyve, melyből a kiállhatatlan Járv Ányos kilopta csaknem az összes szép és jó gondolatot és még egy lakatot is rázárt! Így nekünk, szentendreieknek már alig maradt karácsonyra!

De szerencsére hátra hagyott egy útikalauzt melynek segítségével, az elszánt kalandorok felkutathatják Járv Ányos titkait, és kinyithatják a lakatot, hogy új gondolatokkal töltsék meg a Könyvet!

De vigyázzatok! A Könyvbe, csakis jó szándékú gondolatok, tanácsok, rajzok, skiccek és feljegyzések kerülhetnek, melyek a többi kalangondolgó épülésére szolgálnak! Ugyanis a legenda szerint, aki vagy ami nem tartja magát ehhez a szabályhoz, annak penészes nyáklepény szagú fűcsomók nőnek a fülébe minden reggelre!

Így, hát kalandra fel! Vegyétek magatokhoz, Járv Ányos útikalauzának egy másolatát, oldjátok meg a rejtélyeket, és térjetek vissza a könyvhöz, hogy megismerhessétek titkait, és gazdagíthassátok egy-egy jó gondolattal lapjait ezzel is megszépítve egymásnak a karácsonyt!

Jó kalangondolkozást!

Letölthető ÚTIKALAUZ

A játékot kitalálta és összeállította: Tóth Olivér Artúr drámapedagógus

Tudnivalók:

A játék december 3-20-ig, bármely nap, bármely napszakában…bármikor játszaható.
Ajánlott korosztály: 7-14 éves (de a gyermeklelkű felnőttek is nyugodtan belevághatnak!)
A játék helyszíne: Szentendre belvárosa
A játékos séta átlagos időtartama: 30-45 perc (a játékosok életkorától és sebességétől függően)
Az útikalauz letölthető (lásd: fent) Nyomtatott példányokat a Parti Medvében és a Tourinform Irodában lehet kérni.