2020. május 15., 16:01
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Júniustól a 70 éven felüliek számára is térítés ellenében biztosít meleg ebédet az önkormányzat. Szentendrén a járványhelyzet első két hónapjában ingyen vitték a meleg ételt az ezt igénylő 70 felettieknek, ami egyedülálló az országban. 

Szentendre Város Önkormányzat a 70 éven felüliek ebédjét 2020. június 2-tól a veszélyhelyzet fennállásáig csak térítés ellenében tudja biztosítani. A napi ebéd ára 750 forint, a csomagolás és a házhoz szállítás költségét továbbra is az önkormányzat állja. A változásról tájékoztatta az önkormányzat az időseket, akik május 15-éig jelezhették igényüket az étkeztetésre.

Akinek az ebéd befizetése a megélhetését veszélyezteti, a Gondozási Központhoz fordulhat (tel.: 06-26-311-964). A szociális étkeztetés jövedelemtől függő ellátás. (Alacsonyabb jövedelem esetén alacsonyabb térítési díjat kell fizetni, magasabb esetén magasabbat.) A Gondozási Központnál szociális étkeztetést igénylőnek az ellátás időtartamára írásbeli megállapodást kell kötnie, jövedelmét igazolnia kell, orvosi igazolást kell bemutatnia, melyből kiderül, hogy állapota indokolttá teszi az ellátást, és a kérelmezőnél a Központ dolgozói környezettanulmányt végeznek.

Az ebédet továbbra is a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság munkatársai szállítják házhoz az idős embereknek. A SZERI segít az ebéd befizetésében is, oly módon, hogy az érintkezést a lehető legkevesebbre csökkentve, számla ellenében átveszik a pénzt az ellátottaktól, és befizetik azt helyettük.