2020. december 4., 16:19

Idén nyáron, csatorna rekonstrukciós munkák miatt 9 fát kellett kivágni a Hamvas Béla utcában. December 7-én indul a terület környezeti rehabilitációja, juharfák, hársfák, cserjék ültetésével, levendulaágyás kialakításával. 

2020. december 7-én, hétfőn kezdődik a nyári csatorna rekonstrukció miatt szükséges környezeti rehabilitáció a Hamvas Béla utcában. Ezen a területen sajnos több, nagy fát kellett kivágni, mivel azokat évtizedekkel ezelőtt nem megfelelő helyre ültették. A fák közvetlenül a szennyvízcsatorna nyomvonalán nőttek ki, amivel akadályozták az aktuálisan adódó csatornázási munkákat.

Szeptember 16-án Hernádi Krisztina, a körzet önkormányzati képviselője, és Hazai Attila városi főkertész a lakókkal közösen tervezte meg az újraparkosítást, egy lakossági fórum keretében. 

A 9 darab kivágott fa helyett 15 fát ültetnek: juharfákat, hársfákat, valamint cserjéket. Tudni kell, hogy a hársfa nagyon fontos környezetvédelmi szempontból, mivel a hárs mézelő fa, vonzza a méheket, melyek életben maradása, szaporodása elsődleges ökológiai érdekünk.

A Hamvas Béla utcaiak kezdeményezésére levendulaágyást is kialakítanak a szakemberek, ami tovább fogja szépíteni ezt a városi övezetet. Az ültetés megkezdése előtt a VSZ NZrt. összeszedi a zöldhulladékot, területkarbantartást, és még egy őszi fűnyírást is elvégez.

A parkosításhoz tervezett fák és cserjék december 4-én érkeznek meg. A parkosítás, a terület rehabilitációs munkái december 7-én, hétfőn kezdődnek.