2021. november 29., 11:27
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Tényleg nem az eredmény a fontos, hanem a részvétel, és az a cél, hogy tartós élelmiszert gyűjtsünk a rászorulóknak! A hagyományokhoz híven – egy év kihagyás után – idén ismét lesz Jótékonysági Mikulásfutást a Duna-korzón, december 4-én, szombaton, rajt 14:15-kor. A nevezési díj: tartós élelmiszer. 

A Szentendrei Kinizsi Honvéd Sportegyesület és a Szentendrei Kulturális Központ egy év kihagyás után újra jótékonysági Mikulásfutást szervez. A futás nem szó szerint értendő, a távot lehet gyalogolva, sétálva, babakocsit tolva is teljesíteni, tehát részt vehetnek kísérővel kicsik is és bandukoló nagyszülők is.

Regisztráció: 13–14 óra között
Bemelegítés: 14:00–14:15
Rajt: 14:15
Helyszín: Szentendre, Duna-korzó, P’Art Mozi
Megjelenés: sportos öltözék, Mikulás kiegészítők
Jutalom: befutóérem

Ha lehetőségük van rá, akkor a tartós élelmiszer ne csak liszt és cukor legyen, hanem valami olyasmi is, amire a rászoruló családoknak nem futja. Például: tartós édességek, keksz, aszalt gyümölcs, dió, mogyoró, lekvár, méz, szörp, konzervek, tészta és tésztaszósz, mogyorókrém, füstölt húsáru stb.
A nevezési díjként összegyűlt tartós élelmiszert a Szent Erzsébet Karitász és Családsegítő Szolgálat juttatja el a rászorulók részére.
Mozdulj meg értük!

A rendezvény idejére lezárják a Duna korzót, a Jókai utcát és környékét.

A rendezvény megtartása az aktuális járványügyi intézkedésektől függ. Az esetleges változásról hírt adunk a Kulturális Központ facebook oldalán.