2018. február 12., 09:32
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Szentendre Barátai Egyesület idén színesítette a palettát, és a malacsült mellett a bárányt is megkóstolhatták a fesztiválozók a Szentendrei Karneválon. A jótékonysági sütés bevételéből nagy kerekű, húzható kiskocsikat szereznek be és adnak használatba a kisgyermekes családok belvárosi sétáihoz. 

A Fő térnél felállított nyársakon Árpás László híresneves etyeki sonkamester sütötte ropogósra a malac-és báránypecsenyét. A Burger&Friends bucikkal, csalamádéval és ízletes szószokkal járult hozzá az ízletes szendvicsekhez. A sültek negyedóra leforgása alatt mind elfogytak.

Benes Edvárd, a Szentendre Barátai Egyesület elnöke elmondta, hogy az idei Családok éve apropójából egy családbarát ötlet megvalósítását tűzte ki célul az egyesület a malacsütés bevételéből. Nagy kerekű, húzható kiskocsikat szereznek be és adnak használatba a kisgyermekes családok belvárosi sétáihoz. A kocsik minden család számára megkönnyíthetik a szentendrei városnézést, közös sétát. Várhatóan április elejétől vehetik használatba az érdeklődők a kiskocsikat, melyeket két városi helyszínről, a Tourinform irodából vagy a Dunaparti Művelődési Házból hozhatnak el. A kocsik használata ingyenes, egy igazolvány ellenében lehet elkérni a helyszínről.

A Szentendrei Karnevál hétvégi programjai alatt a kisgyerekes családok már kipróbálhatták a kiskocsikat, melyek a macskaköves terepen kiválóan vizsgáztak.

Fotók: Szentendre Barátai Egyesület