2022. június 13., 16:46
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Június 12-én, vasárnap a nagy meleg ellenére is összegyűltek a környék lakói a Sztaravoda Parkban. Érkeztek a Barátság közből, a Nap, az Üstökös, a Csend, a Mirtusz utcából, a Sztaravodai és az Egres útról, a Dunakanyar körútról és a Csillag utcából is. Három év után először találkoztak újra, hogy a szórakoztató, tevékeny együttlét mellett közösen gondolkodva születhessenek új ötletek a környék és a közösségi élet fejlesztésére.

A  programok 10:00 órától kezdődtek, de Szűcs Katalin a körzet önkormányzati képviselője már 9:00-től fogadóórát  tartott. A találkozón lehetőség nyílt papíralapon szavazni a Városrészi Költségvetés javaslataira — ezzel többen is éltek —, de a parkhoz kötődően új javaslatok is születtek, amelyek akár társadalmi munkával is megvalósulhatnának.

A közös beszélgetések mellett többféle kreatív foglalkozáshoz csatlakozhattak a jelenlevők. Volt kavicsfestés, és papírbábkészítés, valamint pötyizéses technikával lehetett kompozíciót készíteni. Aki inkább mozogni szeretett volna, az focizhatott, tollaslabdázhatott vagy csocsózhatott. Persze nem maradhatott el a terülj-terülj asztalkám, vagyis a hozott sütik és innivalók fogyasztása sem. Szűcs Katalin reméli, hogy a hosszú kényszerszünet után megrendezett szomszédünnep új lökést adhat a közösségi életnek Alsó-Pismányban és környékén.