2018. május 16., 11:00

Izbégen, a Kisbán-háznál tartották az utcafórum újabb állomását Verseghi-Nagy Miklós polgármester és Dombay Zsolt önkormányzati képviselő részvételével május 14-én.

A lakók kérdései, panaszai

Útfelújítás, járdaépítés. A lakók szerint a körzetben szükség lenne több utca felújítására (pl. Szegély és Kapisztrán utcák), illetve járdaépítésre és –javításra. Kérték a Kapisztrán utcában a Gellért utcai becsatlakozásnál lévő lépcsősor javítását. Egy lakó jelezte, hogy a töltés végénél, a buszmegállónál lévő felhajtó szakaszt tönkretették a mixerautók.

Kérdezték, hogy a Szentlászlói út építése során történt hiányosságokkal kapcsolatban kihez fordulhatnak. Többen is érdeklődtek, hogy mikor éri utol magát a város az útfelújtások terén, és hol lehet megnézni a listát a felújítások sorrendjéről.

Közlekedés. Többen egyetértettek azzal, hogy a környéken lévő fekvőrendőrök nagyon magasak, fennakadnak az autók. Forgalomlassításra (pl. fekvőrendőrre) lenne szükség a Szentlászlói út végén, mert nincs járda, illetve felvetették, hogy legyen időnként rendőrségi ellenőrzés. Kérték egy tavalyi baleset során kidőlt vasoszlopok helyreállítását a balesetveszély megszüntetése érdekében, illetve szóba került a parkolás kérdése is az iskola környékén.

Környezet. Érdeklődtek, hogy mi lesz a Kisbán ház sorsa a későbbiekben, illetve felhívták a figyelmet egy megrongált kerítésszakaszra. A nyárfákat több helyen csonkolták a városban, kérték, hogy ezt tegyék meg a patakparton is, mert sokan allergiásak rá.

Kérdezték, hogy mit lehet tenni a csendrendelet be nem tartása esetén, vagy ha a szomszédok a tiltás ellenére rendszeresen égetnek. Többen is nehezményezték, hogy reggelenként, amikor iskolába viszik a gyerekeket, rendszeresen mennek a katonák a lőtérre, és az egyik járműjükből árad a fekete füst. Kérték a Pilisi úton lévő szemétgyűjtők rendszeres ürítését.

Szóba került a házszámozás rendezése is, mert több utcában is zavaros.

A lakók kérték focipálya környékének rendbetételét, a lenyírt fű elszállítását. Jelezték, hogy a focipálya után, a lépcsős lejáró melletti részen illegálisan szemetelnek.

Egy lakó elmondta, hogy a Pásztor utcai lakosok szeretnének fákat ültetni. Már megkeresték az önkormányzat zöldreferensét, aki adott javaslatokat a fafajtákra, de a hirtelen jött nyár miatt őszre halasztották az ültetést. A lakók vállalják a fák elültetését, gondozását, az önkormányzattól a fák megvásárlását, a gödrök kiásását kérik.

Válaszok a lakók felvetéseire

Dombay Zsolt elmondta, hogy a Szegély utcánál vezet el majd a HÉV-állomástól Izbég végéig vezető kerékpárút nyomvonala, amelyet idén megterveznek, és 2019-ben lesz a kivitelezés.

Az iskola előtti parkolási gondokkal kapcsolatban a képviselő elmondta, hogy tervezik a Családsegítő Szolgálat épülete fölötti részt meghosszabbítását parkolónak, és lépcsőt is építenek a Szentlászlói úthoz. Itt zebrás, és ha lehet, lámpás kereszteződést alakítanak ki, az ún. Mária utcai csomópontot, amelynek megépítése szerepel az idei költségvetésben.

A polgármester tájékoztatta a lakókat az útfelújítás ütemezéséről. A földútprogramban ideiglenes burkolatot kapott tavaly 13 utca, a programot idén is folytatják. 50 km földút van a városban, de az aszfaltutak egy része is burkolatcserére vagy javításra szorul. Tavaly 5 km hosszúságban épült út. Az útfelújítás sorrendjét igyekeznek úgy összeállítani, hogy minden körzetben legyen fejlesztés. A Járható Szentendréért Program listáját a városi honlapon megtalálható.

Ígéret hangzott el, hogy a Kisbán-háznál lévő kerítést megjavítják, a fekvőrendőröket korrigálják. A facsonkolással kapcsolatban egyeztetnek a zöldreferenssel. A házszámozás jegyzői hatáskör, a jegyzo@szentendre.hu címen is lehet érdeklődni. Égetés esetén a tűzoltókat kell hívni.

Dombay Zsolt a Szentendre Városi Sportegyesület elnökeként, a focipálya bérlőjeként elmondta, hogy a pálya melletti fasor fáit megvizsgálták, öregek és a belsejük üreges, s már kétszer is kellett a tűzoltók segítségét kérni a kidőlt fák miatt. Helyette újakat ültetnek, erről már egyeztetett a zöldreferenssel. A focipálya felújítása érdekében folyamatosan pályáznak, most pl. kerítésépítésre, labdafogó hálóra, épületfelújításra. Folyamatban van a pályázat kondipark, futókör és a látogatói WC kialakítására. A lenyírt fű elszállítására szerződést kötnek a Városi Szolgáltatóval, a terepmunka pedig a faültetés érdekében történt. Hozzátette, hogy számára is nagyon fontos, hogy tisztaság, rend és megfelelő sportolási lehetőség legyen a pályán. A korábbi bérlőtől rossz állapotban vették át, sokat dolgoztak már a rendbetételén, illetve sok pénz ment el a különféle károkozások helyrehozatalára is.

 

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
sze 06

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
sze 06

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.