2015. február 6., 10:04
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A 44 éves budakalászi Sz. Gábor járművezetőt 2014. november 18-án este, Budakalászon közlekedési balesettel összefüggésben vonták intézkedés alá a rendőrök. Az ellenőrzés során a járőrök észlelték, hogy a férfi alkohol befolyása alatt áll, ezért vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott.

M. Péter Gyula 41 éves budapesti lakos 2014. november 23-án este gépjárművel közlekedett Pomázon, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták. A szonda eredménye ebben az esetben is a gépjárművezető ittasságát bizonyította.

T. Péter Pál 50 éves tahitótfalui lakos 2014. december 6-án a késő esti órákban gépjárművével Tahitótfaluban közlekedett. A járőrök az intézkedés során észlelték a férfi ittasságát. A gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

A férfiak ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán. Gyanúsítotti kihallgatásuk során mindhárman elismerték a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozóhatóság befejezte az eljárást velük szemben és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte a Szentendrei Járási Ügyészség részére.

Szentendrei Rendőrkapitányság