2017. május 2., 18:15

Tavaly Szentendre sétálóutcájának népszerű csokiboltja nyert „aranyérmet” a boltok versenyében, s idén, Az Év Boltja 2017 pályázaton a szakboltok kategória, egyéb boltok alkategóriájában első díjat nyert a Whisky Shop. Az üzlet ugyan Budapesten van, de tulajdonosa, Szatmári Katalin szentendrei, a vállalkozás is innen indult, és a sikerhez hozzájárult, hogy szentendreiek alakították ki az üzlethelyiség barátságos, exkluzív tereit.

A Whisky Shop és GoodSpirit Bar belsőépítésze Radnóczy Eszter, aki építészstúdióját és az Apáti Galériát a gyönyörűen felújított Fürdő utcai ingatlanban rendezte be. A Whisky Shop falain a képeket és tükröket Nagy Sándor műhelyében keretezték, így a díj egy kicsit Szentendréé is. Több mint 60 pályázó közül választották ki legjobbnak ezt az üzletet, s Az Év Boltja verseny április 27-én megrendezett díjátadóján a rangos zsűri is kiemelte, hogy kiváló ötlet volt a GoodSpirit Bar és a Whisky Shop egységének megteremtése.

A részletekről, a kezdetekről Szatmári Katalint kérdeztük.

– 1999-től élünk férjemmel és három gyermekünkkel Szentendrén. Ahogy a gyerekek nagyobbak lettek, nem mentem vissza a multik világába. Korábban többek között az egyik legnagyobb italcégnél, a Zwack Unicum Nyrt.-nél is dolgoztam marketingesként, így a piac- és termékmenedzselésben nagy rutinra tettem szert.

A whisky iránti szenvedélyünk férjemmel nem most kezdődött. Mindig vonzott a skót kultúra, történelem, s még 1991-ben, egyetemista koromban, hátizsákos turistaként végigjártam Skócia legszebb vidékeit. Egy teljes évet töltöttem ott, s az első pohár világhírű Lagavulin 16 éves skót whiskyt is itt ízleltem meg. Miután férjem is whiskyrajongó, nem volt kérdés, hogy belevágunk egy új üzletbe, s megalakult a WhiskyNet Kft. A kezdeti években a Kovács László utcai székhelyünkön indítottuk el vállalkozásunkat, aztán 2007 karácsonyán már azt vettük észre, hogy a bébiszitter is whiskyt csomagol. Irodánk a Jókai, majd a Dumtsa Jenő utcában volt, de tavalyra ezt is kinőttük, s a terjeszkedés mellett döntöttünk. Szakboltunk Budapesten, a Veres Pálné utcában nyílt meg, így már nemcsak az interneten keresztül lehetett megvásárolni márkás italainkat, de kézzelfogható közelségbe hoztuk a termékeket.

Üzletünk dolgozóinak fele szentendrei, a budapesti bolt vezetője is a városból jár be a Veres Pálné utcai shopba, így sikerünk valóban szentendrei siker is. Tavaly kinőttük mind az üzletet, mind a raktárhelyiségünket, így az üzletet ugyanott, száz méterrel odébb, a 7-es szám alatt nyitottuk újra boltunkat, borszekcióval, bárfunkcióval bővülve, illetve kialakítottunk egy galériát is, ahol a rendszeres italkóstolóinkat, előadásainkat rendezzük.

Az üzlet kialakításához számos szakmai úton vettünk részt, hogy inspirációt gyűjtsünk. Európa jelentős vidékeitől kezdve Amerikán át a Karib-térségig bejártuk a világot, s az útközben készült fotókat elküldtük Radnóczy Eszter belsőépítész barátunknak, majd elkezdődött a közös munka. Az üzlethez a szanitereket, a gyönyörű csempéket Zsengellér Péter hozta, melyeket külföldi vendégeink is nagy elismeréssel dicsérnek. A csodálatos tükör- és képkeretek Nagy Sándorék boltjában készültek.

Kereskedelmi cégünk mára új profilokkal bővült: fontos számunkra a közösségépítés és a tudásátadás egyaránt. Hetente 2-3 alkalommal hazai és külföldi előadók részvételével szakmai kóstolókat, előadásokat rendezünk budapesti üzletünkben. A bemutatókon akár azt is megismerhetik az érdeklődők, hogyan kell lepárolni a gint. Whisky Show-nk már hét éve népszerű, tavaly kétnapos eseménnyé bővült, melyet a Hotel Corinthia elegáns helyiségeiben rendezünk, s látogatottsága meghaladja a 2000 főt. Kulináris szakmai fórumokhoz csatlakozva az oktatásban is részt veszünk, a Spirit Akadémia gasztro-partnereinkkel együttműködve két éve fut nagy sikerrel. Itt nemcsak a különleges italok bemutatásáról esik szó, de a koktélkészítés rejtelmeibe is bepillantást nyernek a résztvevők.

Új üzletünk február 27-én nyílt meg, s azóta csupa 5 csillagos visszajelzés érkezett a Facebookon, ahol már 6000 feletti a kedvelőink száma és a TripAdvisoron keresztül egyaránt. Köszönjük mindenkinek az értékelést, úgy érezzük, megtestesült a valódi „good spirit”!

 

 

 

 

« 2023. október » loading...
h K s c p s v
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
vas 01

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
vas 01

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.