2021. június 21., 10:51
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2021-ben az első igazi kánikulai hétvégén látogatott Szentendrére az egészségkamion. Az ingyenes szűrésekre előzetes regisztrációval lehetett jelentkezni, de a regisztráció nélkül érkezők is bejutottak június 19-20-án.

Az embert próbáló kánikulai hétvégén sikeresen lezajlottak az egészségkamion szűrővizsgálatai. A regisztráltak csupán 85 %-ban jelentek meg, így a helyszínen érdeklődők is bejuthattak a vizsgálatokra.

Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai lelki, táplálkozási és mozgással kapcsolatos tanácsokat adtak. Az Egészséges Városért Közalapítvány további lehetőségként a nem regisztráltak számára EKG-, vérnyomás-, vércukor-, koleszterinvizsgálatokkal, és a szűrési eredmények szerinti diétás tanácsokkal vett részt.

Frissítőnek cseresznyét is kínáltak a gyerekek nagy örömére. További érdekes programelemként a Szentendrei Rendőrkapitányság részéről két rendőrnő foglalkozott a gyerekekkel a nyári veszélyekre való rajzos figyelemfelhívással, a kicsik nagy örömére a helyszíni rendőrautó bemutatásával, az idősebbekre is leselkedő veszélyek miatti és egyéb bűnmegelőzési tanácsokkal,  szórólapok osztásával.

A szervezők köszönetet mondtak minden kollégának és látogatónak a rendkívüli kánikula ellenére a részvételért és kitartásért, a városi munkatársaknak a technikai feltételek biztosításáért, a Corner étteremnek, hogy segítette a higiéniai előírások biztosítását és a kamionban dolgozó asszintenciának és a munkatársaknak nyújtott vendéglátásért.

Információk, fotó: Gerőcs Katalin elnök, Egészséges Városért Közalapítvány